BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обвиняеми за кражба на кутия с дарения са задържани под стража по искане на Районна прокуратура – Плевен

По искане на Районна прокуратура – Плевен, Районен съд – Плевен взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на мъж и жена, привлечени като обвиняеми за кражба на кутия с дарения за болно дете от офис на фирма.
Обвинението срещу М. Е и А. И. е за това, че на 31.05.2021 г. в гр. Плевен, след предварителен сговор, чрез използване на специален начин, отнели чужди движими вещи – дарителска кутия с намиращи се в нея парична сума в размер на около 400 лв., от владението на управител на дружество, с намерение противозаконно да ги присвоят.
Извършено престъпление е квалифицирано по чл.195, ал.1, т.4 и т.5, вр. чл.194, ал.1 от НК, като за него се предвижда наказание лишаване от свобода от една до десет години. От събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност лицата да се укрият или да извършат други престъпления. Районен съд- Плевен е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение задържане под стража спрямо двамата обвиняеми.
Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!