BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови кошчета за отпадъци поставиха в Червен бряг

С 33 бетонни и 9 метални кошчета за боклук бяха подменени старите съдове за смет в централната част на Червен бряг. Това е пореден етап от изпълнението на Екологичната програма на Общината, посочват от Пресцентъра на местната управа.
Инвестицията е за сметка на общинския бюджет. Новите бетонни кошчета имат по-добра вместимост и разполагат с малък отвор, коeто възпрепятства изхвърлянето на по-едри отпадъци в тях, както и на бездомните животни да проникват вътре и да разнасят боклуци.
„За гражданите остава да изхвърлят отпадъците си в новите съдове, а не на нерегламентирани места. Новите съдове ще бъдат и доста по-удобни за обслужване.” – кометира кметът д-р Цветан Костадинов.
На гражданската ни съвест остава и опазването на имуществото. Защото, за жалост, още на следващия ден две от металните кошчета осъмнаха огънати и толкова увредени, че са почти негодни за употреба.
И през 2021 година Община Червен бряг ще продължи да облагородява междублоковите пространства в града. Близо 48 хил. лева са заложен в бюджета за тази година.
Предстои подобряване на състоянието на два терена. Единият е градинката и междублоковото пространство, обградено от бл. 130 и бл. „Септември”.
Другият район е близо до Пазара. Благоустрояването ще обхване разстоянието между бл. 5 на ул. „Любен Каравелов” и бл. 2 на ул. „Княз Борис I”
И не на последно място, Общината има вече разработена Стратегия за облагородяване на ЖК „Победа”. Един ангажимент на Кмета, поет за изпълнение в настоящия му мандат.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!