BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На 12 април Президентът Румен Радев идва в Долна Митрополия

Президентът г-н Румен Радев –патрон на семинар , организиран от ВВВУ „ Георги Бенковски“ по повод 60 –тата годишнина от първия полет на човек в Космоса

Президентът г-н Румен Радев –патрон на семинар , организиран от ВВВУ „ Георги Бенковски“ по повод 60 –тата годишнина от първия полет на човек в Космоса

В съобщение изпратено до медиите от ВВВУ “Георги Бенковски” се казва:

Президентът и върховен главнокомандващ  на Въоръжените сили на Република България г-н Румен Радев ще посети на 12 април Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“. Той е патрон на семинар, посветен на 60-та годишнина от първия полет на човек в Космоса.

Темата на семинара „Бъдещето на въздухоплаването и космическите изследвания в Република България“ привлече вниманието на 24 –ма учени от Института за космически изследвания към БАН , ВА „Г.С.Раковски“, Уни БИТ, СУ „Св.Климент Охридски“, Министерство на отбраната и структурни звена на ВВС, представители на Асоциацията на Българската авиационна индустрия, летище Варна.

Ще бъдат споделени лични наблюдения, идеи, проекти и добри практики по двата основни въпроса на семинара: „Космически изследвания в България“ и  „Съвременни тенденции във висшето образование при подготовката на авиационни кадри“.

За участие в семинара се очакват командира на ВВС, генералния директор на държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“, директора на ИКИТ-БАН, председателя на асоциацията на Българската авиационна индустрия.

Гостите и участниците във форума ще разгледат и документалната фотоизложба „60 години от първия полет на човек в Космоса“, посветена на Юрий Гагарин. Фотосите са предоставени от Руския културно-информационен център .

ВВВУ „Георги Бенковски“ ще направи специален подарък на участниците в събитието – второто издание на български език на фундаменталния труд на изобретателя, инженера, авиатора Асен Йорданов „Вашите криле“, с което отбелязваме 125-та годишнина от рождението му и 85 години от първото издание на книгата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!