BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На извънредна сесия обсъждат участие на села от общината в местна инициативна група

Общински съвет – Плевен, се събира за извънредно заседание този четвъртък – 24 август, от 17.00 часа в Конферентната зала в сграда „Гена Димитрова“. Дневният ред на сесията включва една точка: Предложение относно даване на съгласие за участие на Община Плевен чрез 5 от населените места, съставни на общината (с. Бръшляница, с. Буковлък, с. Върбица, с. Опанец и с. Ясен в рамките на административните им граници) като учредител на Сдружение с нестопанска цел в обществена полза – Местна инициативна група на територията на община Гулянци и посочените населени места от община Плевен. Вносител на предложението е кметът Георг Спартански.

Със свое решение от юни 2022 г. съветниците дадоха съгласие за участие на Община Плевен в местно партньорство за подготовка и подаване на заявление за кандидатстване и реализиране на съвместни дейности и отговорности по проект по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. (ПРСР), с цел създаване на Местна инициативна група, както и разработване на Стратегия за местно развитие. Инициативата обхваща всички населени места на община Гулянци и петте населени места в община Плевен.

В изпълнение на взетото решение и в съответствие с изискванията за кандидатстване е сключено споразумение за партньорство с Община Гулянци – водещ партньор по проекта, както и с други партньори в инициативата. Предприети са и други последващи действия. Като резултат от изпълнението на дейностите следва да бъде учредена Местна инициативна група на територията на община Гулянци и населените места, съставни на община Плевен – селата Бръшляница, Буковлък, Върбица, Опанец и Ясен. За участието на Община Плевен като учредител на сдружението, както и за определяне представител в него, е необходимо решение на Общинския съвет.

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!