BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НАП предотврати контрабанда на 900 кашона цигари, скрити като хавлиени кърпи

Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит за контрабанда на около 9 млн. къса цигари (900 кашона), които по документи били описани като хавлиени кърпи. В четвъртък, малко преди 11 ч., камионът със софийска регистрация, който по документи превозвал хавлиени кърпи, е спрян за проверка на излизане от страната на граничен пункт Никопол. Фискалните контрольори направили проверка на документите и оглед на товара, като по думите на шофьора, кърпите – общо 32 палета, били натоварени от София, но в товарителницата като начална точка бил посочен Казанлък. Разминаването между описанието в документите и казаното от водача усъмнили инспекторите от „Фискален контрол“. При извършения детайлен оглед на камиона, те забелязали, че кашоните са на различни нива. При отварянето им проверяващите от НАП установили, че в 30 палета има цигари без бандерол, а само в две – декларираните хавлиени кърпи. Шофьорът и камионът са предадени на „Гранична полиция“ и Агенция „Митници“.

„Това е пореден успех за служителите от „Фискален контрол“, при който оказваме съдействие както на граничните власти, така и на колегите от Агенция „Митници“. Само преди по-малко от 10 дни, с професионалните си действия  инспекторите предотвратиха опит за внос на фалшиви стоки от Гърция. При този случай те отново доказаха, че отговорно и с висок професионализъм изпълняват служебните си задължения. Благодаря на колегите за безупречната работа“, заяви заместник изпълнителният директор на НАП Зоя Габровска.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!