BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Напредва косенето на тревните площи в Плевен

Косенето на тревните площи в Плевен, което се извършва от работници на общинското дружество „Паркстрой“ ЕООД, напредва. Днес е приключило косенето на площите около детските площадки до блокове 69, 72, 56, 5, между 7 и 8 блок и до бл. „Тотлебен“ в жк „Сторгозия“, обработени са прилежащите площи по трасетата на тролейбусните линии 3 и 7, информират от Пресцентъра на Общината.

Дейностите започнаха в първата десетдневка на м. април и до момента са окосени тревните площи около всички детски площадки в жк „Воден“, разделителните ивици по бул. „Хр. Ботев“ и прилежащите площи, включително източно от него, по ул. „Гренадирска“ – прилежащите площи, около блокове „Юни“, „Юли“, в централна градска част – около спортната площадка на ул. „Даскал Димо“, около ресторант „Централ“ и Кардиологичниямедицински център,блоковете „Юпитер“ и „Бреза“, по ул. „Н. Рилски“. Окосени са тревните площи и в центъра на града, в Градската градина, в жк „Кайлъка“, включително ул. „Райски кът“.

От утре „Паркстрой“ ЕООД продължава с косене в парк „Кайлъка“, предстои такова да се извърши в жк „Дружба“ и Девети квартал, включително и в парк „Скобелев“. Всяка година в помощ на косачите от общинското дружество Община Плевен назначава още няколко такива на граждански договор.

Метене и уборка се правят в целия град по предварително изготвен график, такива се извършват и в стопанисваната от Община Плевен част от територията на парк „Кайлъка“. Заради лошите метеорологични условия временно е преустановено боядисването на оградите на детските площадки и съоръженията, както и ремонтирането на пейки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!