BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Напредва градежът на параклиса в село Ласкар, трябват и дарители

Градежът на параклис в село Ласкар напредва. Негов инициатор е плевенчанинът Бойко Бетов, който вече повече от две години отделя всеки ден от личното си време, за да осъществи тази своя мечта – в селото да има божи дом, който ще носи името на Света Петка.

Плевенчанин ще гради параклис в село Ласкар

 

Първата копка и освещаване на строежа е извършена на 25 март 2019 г. Заради несполука при избора на строител работата се забавя с около 10 месеца. Днес обаче по-голямата част от грубия строеж на параклиса е завършена. Бойко и неговият брат са посетоянно заети с градежа, подпомогнати от двама майстори. Тъй като Бойко е зает в ресторантьорския бранш и заради ковид кризата за съжаление през миналата и през тази година е по-често без работа, успява да напредне със строежа. Както се казва всяко зло – за добро.

Около 21 000 лв. до момента са вложени в строежа. По-голямата част – 20 000 лв. са спестявания и заеми на Бойко и смейството му, 3500 лв. са събрани от дарения. Сега налични има около 2500 лв., а за да се завърши строежът на грубо са нужни поне 7000 лв.

Категоричен съм, че въпреки трудностите параклисът ще бъде построен, казва Бойко.

Ако искате да помогнете със средства за строежа на божия дом, можете да го направите по банкова сметка:

ПИБ АД – гр. Плевен
IBAN: BG18FINV91502016517088
Титуляр: Елка Асенова Бетова и Бойко Валериев Бетов

Можете да потърсите и повече информация на телефони: 0898631532 – Бойко Бетов; 0898610044 – Елка Бетова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!