BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-масовото засаждане на фиданки от доброволци се проведе край село Згалево

Най-масовото залесяване на фиданки, изцяло на доброволни начала, в Плевенска област се е провело на 10 април в село Згалево. Инициаторите на събитието са били Ангел Стоянов и Марина Огнянова, съвместно със кмета на с.Згалево – Огнян Тодоров и местния земеделски производител Славейко Петков, които са се погрижили за подготвянето на терена със необходимата техника, както и с всички организационни въпроси.

Към каузата са се присъединили десетки доброволци, сред които както згалевчани, така и много семейства с децата си от Плевен, решили да оставят зелена следа след себе си. Те са се включили в засаждането на над 500 бр. иглолистни и широколистни дървета от вида бял бор, явор и липа. След това младите дръвчета са били поляти.

Денят премина в много положителни емоции и усмивки, разказа Ангел Стоянов. И добави: „Ако днешното поколение сади дървета, следващото ще се радва на сянка“.

Фиданките са дарени от фондация ГОРАТА.БГ. Организаторите на инициативата отправят специални благодарности и на Николай Рахнев за доброто зелено дело.

Снимки: личен архив

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!