BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 50 дръвчета посадиха в Червен бряг като част от инициативата „Гората на децата“

Гората на децата – под това мото днес протече зелената инициатива в Червен бряг, организирана от Соник Старт, с подкрепата на кмета д-р Цветан Костадинов. Тя се организира по повод Седмицата на гората, провеждана ежегодно в цялата страна с различни събития и активности. Включиха се десетки потребители на социални услуги, както и много доброволци. Те засадиха над 50 паркови дръвчета – явор, ясен и каталпа в района на Градската градина и м. „Голеж”. Амбицията и желанието на всички тях беше да спомогнат и направят града още по-красив, чист и зелен, информират от Пресцентъра на Общината.
„С радост подкрепям тази инициатива, всички ние сме в дълг към тези наши съграждани и носим голяма отговорност за това”, сподели кметът на Общината и заедно с Калоян от Центъра за настаняване от семеен тип засадиха първото дръвче.
„Възпитаването на нашите деца и младежи в дух на уважение към природата е наша мисия и част от нашите каузи”, това каза при откриването на събитието Цветелина Атанасова – ръководител на Дневния център за деца и младежи с увреждания.
В инициативата се включи и Иван Иванов, управител на Соник Старт – най-големия доставчик на социални услуги в България. От месец август 2016 г. Компанията управлява социалните услуги и в Община Червен бряг. Като модерна, иновативна и социално отговорна компания Соник Старт неизменно подкрепя различни благородни каузи.
„Чрез нашата Национална кампания за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел” Соник Старт демонстрира активно отношение и разбиране за толерантност във всичките му проявления – към различните, към хората с увреждания, към природата и др. социално значими теми” – сподели Иван Иванов.
Снимки: Община Червен бряг

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!