BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мащабна полицейска акция е проведена в област Плевен, има задържани

Мащабна акция е проведена вчера на територията на област Плевен от служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, отдел „Разследване“, сектор Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен и техни колеги от РУ – Долна Митрополия. Действията са осъществени под надзора на наблюдаващ прокурор при РП – Плевен, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.
В рамките на процесуално-следствените действия на 5 адреса в областния град и в село Комарево, община Долна Митрополия са открити списъци с адреси на лица от селото и град Плевен.

В имота на 56-годишен в село Комарево са намерени и иззети два стъклени буркана със суха зелена тревиста маса с луковици с характеристика на растение от рода на конопа, няколко хиляди лева, газов револвер с 6 боеприпаса, без документи за произход.

Със заповед за задържане за срок до 24 часа по ЗМВР са задържани трима  –  на 56, 37 и 53 години. Съставени са протоколи за предупреждение по реда на чл. 65, ал.2 от ЗМВР във връзка с разпоредбите на чл. 167, ал.2 от Наказателния кодекс. Назначени са физико-химична експертиза на иззетите наркотици, както и балистични експертизи на оръжието и боеприпасите. Предстои и санкция по линия на контрол на общоопасните средства.
Полицейските действия на територията на областта продължат и през днешния ден.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!