BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Маратон на добротата в ДГ „Калина” – Плевен – снимки

Много комплекти за оцветяване, книжки, моливи, пъзели и настолни игри събраха деца, родители и учители от ДГ „ Калина“ в подкрепа на инициативата „Маратон на добротата“. Даренията ще зарадват малките пациенти в педиатричните отделения на плевенските болници.Благородният жест е част от националната инициатива „Маратон на добротата“. Неин инициатор е детската писателка Виктория Петрова. Идеята е да се разбуди усещането за добротворчество  при децата още от детската градина. В подетата от нея благородна кауза са се включили над 300 детски градини от 120 населени места.

Малчуганите от четвърта възрастова група „ Мечо Пух и приятели” на  детска градина „Калина“  с учители Петя Атанасова и Анелия Иванова се запознаха с постъпките на героя  от книжката “Мечо и добрината обикалят гората“ и последваха примера му, като и те самите се превърнаха в творци на добри дела. Заедно с родителите и учителите изработиха  красиви  картички и рисунки, които да донесат радост на малките пациенти, останали в болнично легло на Коледа. За да зарадват своя нов приятел Мечо, всеки ден в продължение на седмица те носеха нови и нови листчета с описание на извършени от тях благородни постъпки и ги пускаха в направената кутия за добрини.

„Една добрина на ден прави света необикновен!”, казват от  ДГ „ Калина“.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!