BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Купонджия нападна полицаи, предупредили го да спре музиката

Служители от Първо РУ – Плевен задържаха мъж, нарушил обществения ред, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

На 23 април 2021 година в 23:40 часа полицаи от Първо РУ – Плевен са отреагирали на сигнал за нарушаване на нощна тишина на улица „Битоля“. Пристигайки на адреса установяват силна музика и 36-годишен обитател. Предупредили устно да спре музиката. При опита да бъде съставен протокол за предупреждение мъжът започнал да псува служителите и да ги заплашва. Нарушителят заявил, че „ще извади нож и ще ги надупчи“. При задържането на стълбищната площадка пред апартамента, той е оказал яростна съпротива и е преминал към физическа саморазправа с полицаите. Нанесъл е леки наранявания на служител на реда, изразяващи се в охлузвания и натъртвания в областта на лява предмишница.

36-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Изпробван е с техническо средство за употреба на алкохол от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР –Плевен. Алкотестът е показал 1.05 промила в издишания въздух. Служителят е прегледан и освидетелстван в КСМ – Плевен. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.325, ал.2 от НК. По случая работата продължава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!