BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Спартански с цифри и факти за скейтборд-парка в Плевен!

Напоследък тази тема бе обилно експлоатирана от щатни писачи и „разбирачи“ в социалните мрежи, както и от определени представители на политически партии на заседанието на Общински съвет – Плевен на 27.04.

Умишлено изчаках да минат страстите и ОТНОВО, за пореден път, ще дам ОБЕКТИВНА информация относно проекта, който много отдавна сме обещали на децата на Плевен. Знам, с това няма да прекратя инсинуациите на определени щатни писачи-комплексари, но обективните читатели на редовете по-долу ще бъдат информирани коректно.

3600 кв.м. е общата площ , която ще бъде реновирана за 987 511 лв. Важно е да се отбележи, че от горната сума  400 000 лв. са пари на държавата, от капиталовата субсидия.

Така целият район около чешма „Балаклия“ ще се превърне в прекрасно място за спорт и релакс.

Скейтборд-съоръжението ще е с площ от 640 кв. м (32 на 20 м) и включва 12 елемента – пирамиди, комбиниран уред, полуцилиндър, стъпала и др. Само то е на стойност почти 230 000 лв без ДДС. Това обаче е само част от цялостното обновяване на парка. Обновените площи около спортното съоръжение ще са почти 3 декара – работният проект предвижда да се изградят 1700 кв.м алеи със съвременни настилки, включително и тактилни ивици. Ще поставим 25 градински пейки, съобразени с алейната мрежа и със скейт-площадката,  кошчета за отпадъци, ажурна ограда с височина 2 метра. В сумата са включени и пари за видеонаблюдение, ел.-инсталации (над 450 метра е само кабелното трасе, което ще бъде положено под земята). Енергоспестяващото алейно осветление на целия терен, в т.ч. и на  спортното съоръжение включва 38 осветителни тела от различен вид. Ще бъдат изградени павилиони със санитарно помещение и навес. Само „невидимите“ за неспециалистите водопроводна и канализационна инсталации струват близо 90 000 лева. Ще се засадят нови 66 дървета, 68 декоративни храсти и ще има почти 2,5 дка нови тревни площи.

До парка ще бъде изграден 260 кв. м паркинг за 15 автомобила, включително място за коли на хора с увреждания.

Това са цифрите.

Надявам се ,че ако всичко с процедурите по обществената поръчка за избор на строител, която тече в момента, е ОК, до края на годината децата на Плевен ще имат своята площадка!

Информация и снимки:, фейсбук страница на Георг Спартански, кмет на Община Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!