BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Червен бряг д-р Костадинов, с участие в българо-френски уебинар

Община Червен бряг. Снимка – интернет.

Кметът на Община – Червен бряг е взел участие в международен уебинар, организиран от Френското посолство, съвместно с Националното сдружение на общините в Република България. Темата на онлайн семинара е устойчивото възстановяване чрез енергийна ефективност на сградния фонд и е открит от френския посланик Н.Пр. г-жа Флоранс Робин.

За това информират от фейсбук страницата на общината. От там се казва още:

„В уебинара участваха представители на френски и български общини, както и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на френското Министерство на екологичния преход. Г-жа Робин подчерта значението, което отдаваме на децентрализираното сътрудничество между България и Франция, и припомни съществуващите възможности за финансиране на проекти за партньорство между френски и български общини.

Френските експерти представиха стратегията на френското правителство за енергийна ефективност в контекста на зеления пакт, както и енергийната политика на Страсбург и Еврометрополия Страсбург на ЕС.

Темата на презентацията на д-р Цветан Костадинов бе „Водородът – зелени иновации за качествен живот на нашите граждани”. Кметът Костадинов представи ефективността от реализацията на проекта „Водородно училище за зелено бъдеще”, с което Червен бряг стана първата община в България, която въведе водородно отопление в публична сграда и предизвика оживена дискусия и въпроси от страна на участниците в уебинара.

Драгомир Цанев – изпълнителен директор на ЕнЕфект поздрави Кмета на Червен бряг за смелостта и за погледа в бъдещето с направения избор за водородното отопление. А Силвия Георгиева – изпълнителен директор на НСОРБ първа подкрепи идеята да се направи среща между общините на тема Екоенергия”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!