BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как счетоводител от с. Козар Белене стана част от екипа на водещ телекомуникационен оператор в рамките на програма Оpen Mind

Денят ми е динамичен и осмислен, споделя Христина Йорданова от плевенското село Козар Белене, която е дистанционен участник в седмото издание на програмата за социална интеграция на хора с различни възможности Open Mind на Теленор България

Чували ли сте за с. Козар Белене? Малкото селце се намира в Северна България, област Плевен, и има едва 700 жители. Един от тях – 36-годишната Христина Йорданова, отскоро е част от програма Open Mind на Теленор България, която се провежда вече за седми път. Програмата е шанс за хора с различни възможности да работят  по реални бизнес проекти на компанията и да се развиват в професионалната посока, която са избрали. Тази година за първи път трима от тях могат да участват дистанционно, от комфорта на дома си, от всички краища на страната.

Христина харесва математиката и литературата от малка, изучава усилено английски език и когато завършва специалността “Счетоводство и контрол”, решава да открие онова перфектно работно място, което съчетава подходящите  ѝ  умения и ѝ  дава възможност да ги изяви и докаже. Когато научава за програмата Open Mind на Теленор, Христина усеща, че там може да открие това, което търси. Признава си, че първоначално се съмнява, че ще я одобрят, защото няма предишен опит в счетоводството, макар че е дала много от себе си, за да завърши тази специалност. Залага на силно мотивационно писмо защо иска да работи в Теленор и след събеседване я одобряват.

И така от 1 ноември м.г. тя заема позицията “Счетоводител Задължения” в секция “Разходи” на телекомуникационния оператор.  Първият й работен ден е изпълнен с много вълнение от това, че става част от толкова голяма компания. Специално за новопостъпилите има обща виртуална среща, онлайн разходка в централата и запознаване както с правилата и процесите, в които ще се включат, така и с екипите.

Първоначалното ѝ  притеснение като нов служител, който работи изцяло дистанционно, се стопява веднага щом вижда лицата на бъдещите си колеги – усмихнати, сърдечни. “Средата, която Теленор създава, предразполага хората, които са хоум офис. Ние сме абсолютно част от целия процес”, споделя Христина, за която всекидневните онлайн срещи спомагат за усещането за единство с екипа в централата.

Да си счетоводител, е сериозна и отговорна позиция, за която Теленор ѝ  гласува доверие. Това мотивира Христина да навлезе колкото може по-бързо и успешно в задачите и да надгради придобитите по време на следването знания “на хартия”, като ги прилага  вече в реална среда. Преките ѝ  ръководители ѝ  помагат стъпка по стъпка да навлезе в конкретика на задълженията си. “Работата е изключително екипна, хората си помагат, процесите са ясно и точно подредени. През системата за секунди се свързваш с човека, който ти трябва, комуникираш постоянно и усещаш, че нещата се случват, и то бързо.”

Професионализмът и талантът на колегите ѝ  я мотивират да иска да бъде максимално полезна: “Трябва да черпиш вдъхновение от хората, които са успели в дадена област и да имаш желание да се развиваш. Програмата е много добър старт за хората със специфични потребности. Човек не трябва да се сърди на света за трудностите в живота си, а да насочи енергията си в правилната посока, където има шанс за развитие и да бъде удовлетворен от себе си.”

От удобството на дома си Христина активно работи, щастлива, че е полезна в такава голяма компания. Дава ѝ  се достатъчно количество работа, и то такава, която изисква високи познания. Денят ѝ  е динамичен и осмислен. “Полезен си и на себе си, и на семейството, и на компанията”, въодушевeно споделя тя. А вечер, когато затвори лаптопа си, работната среда ѝ  липсва – макар и само до следващия ден, изпълнен с нови предизвикателства и вълнения.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!