BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Информационен бюлетин на МВР за 29-ти март

На 26 март 2021 година около 11,05 часа на път в района на кръстовището на град Кнежа с общински път за село Долни Луковит е настъпило ПТП. Лек автомобил “БМВ”, собственост и управляван от 42-годишен от Плевен, се е врязал в задната част на полуремарке на товарен автомобил “ДАФ”, с водач 34-годишен, също от Плевен. В резултат на настъпилото ПТП возещият се на предна дясна седалка в лек автомобил “БМВ” – 43-годишен от село Селановци, област Враца, е получил фрактура на тазобедрена става и е настанен за лечение в УМБАЛ “Д-р Георги Странски” – Плевен, без опасност за живота. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

ДОСЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА
На 25 март 2021 година около 02.10 часа в град Червен бряг на пътя в посока местността “Маркова могила” полицаи подават светлинен и звуков сигнал за проверка на два леки автомобила, движещи се един след друг – “Сеат Кордоба” и “Фолксваген Голф 3”, без регистрационни табели. Водачите не спират на подадения сигнал и продължават към село Телиш. По време на движението от автомобилите пътуващите в тях хвърлят тухли по служебния автомобил, собственост на ОДМВР – Плевен. Служител на реда произвежда изстрели със служебното си оръжие пистолет “Макаров” в безопасна посока. Между село Девенци и село Телиш „Сеат“-ът спира в канавка, след като е спукал гума. Водачът му избягва и се укрива, както и пътуващите с лек автомобил “Фолксваген Голф 3”. Установен е един от пътниците – 17-годишен от Червен бряг. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. От извършената справка е изяснено, че “Сеат Кордоба” е с прекратена регистрация, а регистрационните му табели са от товарен автомобил “Мерцедес”, управляван от 29-годишен от Червен бряг. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Около 10:45 часа в село Рупци е открит и иззет лек автомобил “Фолксваген Голф 3” без регистрационни табели. Установена е самоличността на пътуващите в него – 22-годишен от Червен бряг и 52-годишен жител на село Рупци. По време на инцидента зад волана на „Фолксваген“-а е бил 52-годишния. Към момента той се укрива. 22-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Двата автомобила се намират на съхранение в РУ Червен бряг. Сезирана е прокуратурата за престъпление по чл. 345, ал. 1 и чл. 270 от НК. Работата по случая продължава.
         
На 26 март 2021 година около 17:15 часа в град Червен бряг на кръстовище, образувано от улица “Васил Априлов” и улица “Княз Борис I”, е спрян „Опел Корса”.  При проверката водачът – 26-годишен от село Рупци, е използвал неистински официален документ – СУМПС, като към него е представил удостоверение, подписано и подпечатано от МВР – ОДМВР Плевен – сектор “Пътна полиция”. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 316 във връзка с чл. 308, ал. 2 от НК. От извършената справка е установено, че шофьорът не притежава СУМПС и управлява в едногодишeн срок от наказването му по административен ред за същото деяние с влязло в сила на 16 април 2020 година наказателно постановление. 26-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Сезирана е прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2 от Наказателния кодекс. Работата продължава.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 27 март 2021 година в 19:23 часа на пътя от село Крушовица в посока село Садовец автопатрул при РУ- Долни Дъбник спира мотоциклет “Сузуки 125”, без регистрационна табела. Установена е самоличността на водача – 18-годишен жител на плевенското село Бъркач. В хода на проверката е изяснено, че мотоциклетът не е регистриран по законен ред. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Работата по случая продължава. Уведомена е Районна прокуратура – Плевен.
          
На 27 март 2021 година около 16:00 часа в град Червен бряг на улица „Сава Младенов” е спрян лек автомобил “Сеат Ибиза”. Приверка с техническо средство е показала, че водачът – 37-годишен от същия град, управлява МПС под въздействието на наркотични вещества, /амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол/. Издаден е талон за медицинско изследване, но е отказана кръвна проба във ФСМП Червен бряг. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство  за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Работата продължава.
          
На 28 март 2021 година в Първо РУ- Плевен е започнато бързо производство  за престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК. На същата дата в 01:15 часа в областния град на улица “Неофит Рилски” при полицейска проверка и последващ личен обиск в десен джоб на яке на 22-годишен е намерен станиолен свитък с неправилна форма с размери 1 х 1 см., съдържащ бяло прахообразно вещество. Приблизителното тегло на наркотика е 1 грам. По данни на лицето веществото е амфетамин. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Притежателят на дрогата е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП – Плевен и работата продължава разследващ полицай.
          
На 27 март 2021 година около 15:40 часа в град Плевен в жк. “Сторгозия” полицаи спират за проверка лек автомобил “Опел Калибра”, собственост и управляван от 37-годишен. Констатирано е, че автомобилът е с прекратена регистрация от 10.01.2018 година на основание чл.143, ал.10 от ЗДВП, /без гражданска отговорност/. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен, за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Образувано е бързо производство и работата продължава.

На 28 март 2021 година  около 22.00 часа в град Червен бряг на улица “Маркова могила” в посока „5 – ти квартал“  автопатрул спира за проверка “Нисан Терано”. Лекият автомобил е собственост и управляван от 32-годишен от село Девенци. Техническо средство “Дрегер  – 7510” е отчело, че водачът е зад волана с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но шофьорът отказва кръвна проба във ФСМП Червен бряг. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е районен прокурор  при РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 26 март 2021 година в 14:50 часа служители от РС ПБЗН – Плевен са потърсени за съдействие при потушаване на пожар в отпадъци на тераса – балкон в Плевен в ж.к. “Сторгозия”.  Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън.  Пожарът е погасен от собственика до пристигане на екипите на РСПБЗН – Плевен. Опушени са стени в жилището на разгърната площ 15 кв.м.
Същия ден около 22 часа огнеборци от РС ПБЗН – Плевен са локализирали и потушили пожар в отпадъци в метален контейнер на плевенската улица „Елин Пелин“.

На 26 март екип около 16 часа екип на РС ПБЗН – Кнежа е оказал техническа помощ – разчистване на пътното платно след ПТП в землището на град Кнежа на второстепенен път за град Искър.

На 26 март 2021 година служители от РДПБЗН – Плевен са потушили пожари в запалени сухи треви в землището на село Горталово и в землището на град Червен бряг.

На 27 март екипи на РДПБЗН – Плевен са локализирали и погасили пламъци в нискостеблена растителност и сухи треви в местността „Бала баир“ край Плевен,  землището на село Бохот и в землището на град Левски в посока за село Градище.

На 28 март огнеборци от РСПБЗН – Белене са погасили пожар в сухи треви в землището на крайдунавския град.

Пресцентър на МВР-Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!