BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инициативен комитет от знакови личности издига кандидатурата на Александър Николов за кмет на Община Плевен

В навечерието на Съединението на България, Инициативен комитет, в който влизат знакови личности в България и Плевен от различни сфери на обществения живот, излязоха с отворено писмо към обществеността на община Плевен и декларираха, че издигат кандидатурата на Александър Николов за кмет на предстоящите избори. Сред подписалите писмото са Ивет Горанова, олимпийски шампион по карате, бизнесмените Магдален Димитров ,Пламен Георгиев и Пламен Атанасов, водещи работодатели в Плевен, Невяна Владинова – вицепрезидент на българската федерация по художествена гимнастика, арх. Ивайло Нешев – предприемач и бивш ръководител на регионалната камара на архитектите, д-р Нина Иванова – началник на отделение по медицинска онкология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, специалист по вътрешни болести и онкология, Весела Йотова-директор на НУ “Патриарх Евтимий”, Камен Пенчев – бивш световен шампион по кикбокс, Петър Мичев- художник, почетен гражданин на  Плевен.

Според тях Александър Николов е алтернатива за управлението на града и общината, тъй като притежава нужният опит, енергичност и визия за развитието на региона, така че Плевен да се върне на картата на България като модерно и перспективно място. „В навечерието на Съединението на България, заставаме пред вас обединени и с имената си, за да заявим, че нашият избор е за човек, който познаваме добре, който от години работи за нашия град, който има визията, стратегията и уменията да направи днес Плевен град с бъдеще и да скъса сегашната мрежа, която ни държи в застоя.“, се казва в отвореното писмо. Подписалите го са категорични, че той има управленска визия и лидерски качества, които са необходими за нови решения за развитието на общината.

„ Неговата вяра в бъдещето на Плевен е това, което ни е необходимо, за да отворим нова страница в славната история на нашата община. Александър може да бъде Кметът на всеки от нас – млад или възрастен, работещ или в социална изолация, утвърден предприемач или стартиращ своя бизнес -и да решава онези задачи и предизвикателства, които му поставим, ние гражданите“, се казва още в отвореното писмо.

Александър Богданов Николов e магистър по право, международни отношения и финансов мениджмънт; юрист с над десет-годишен юридически стаж в съдебната система. Председател на Управителния съвет на Сдружение на администрацията в органите на съдебната власт, зам.-председател на Сдружение “Симеон Радев”. В момента е директор на дирекция

„Човешки ресурси, административно и техническо обслужване и класифицирана информация във Висшия съдебен съвет.

Избиран е за народен представител от 15 МИР Плевен, от гражданската квота на ГЕРБ-СДС, в 45 и 46-то Народно събрание. Работил е в една от големите адвокатски кантори в София по дела свързани със Закона за обществени поръчки (ЗОП), Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЗУСЕСИФ), свързани с обжалването на финансови корекции и верификация на средства, Закона за местните данъци и такси / ЗМДт/,Закона за достъпа до обществена информация (ЗДОИ) и Административнопроцесуалния кодекс (АПК). Семеен е и има дъщеря на 11 години.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!