BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инж. Йордан Василев: Екологията и инвестициите в надеждно топлоснабдяване са основни приоритети на „Топлофикация Плевен“

През 2022 г. „Топлофикация Плевен“ продължава да развива комбинираното производството на топлинна и електрическа енергия. „Предстои ни един голям проект. Ще инвестираме в изграждане на заместващи производствени мощности за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия, използвайки двигатели с вътрешно горене. Така ще повишим количеството произвеждана по този модерен начин енергия.“, коментира инж. Йордан Василев, директор на плевенската топлофикация. По думите му това е в унисон с националната стратегия за енергийна ефективност, която кореспондира с европейските политики в сектора. „Надяваме се, когато реализираме тези начинания, това да се отрази положително и върху цената на крайния потребител на нашите услуги.“, допълни инж. Василев.

Директорът на „Топлофикация Плевен“ посочи, че първата и най-важна цел, която са си поставили за 2022 г. е да продължават да произвеждат чиста енергия за крайния потребител и да бъдат активен участник в мисията на Европа за нулеви въглеродни емисии. „Работим за повишаването на енергийната ефективност в предприятието. Инвестициите в зелена енергия показват нашата отговорност към обществото и околната среда. Фокусът и занапред ще бъде в инвестиции в проекти, с които ще осигуряваме още по-качествено топлоподаване“, каза инж. Василев.

Като успешно реализиран проект за повишаване на енергийната ефективност, инж. Василев открои вложените средства в газовата турбина. „Благодарение на отличната работа на газовата турбина предоставяме още по-екологична енергия на жителите на гр. Плевен, както и подобрихме работата на предприятието. Турбината отговаря на най-високите световни стандарти за подобен тип съоръжения. Модерна е и е напълно автоматизирана“, каза инж. Йордан Василев.

Инж. Василев обясни, че през лятото предстои да извършват профилактика и ремонтни дейности на съоръженията и топлопреносната мрежа. „Ще направим оглед на мрежата и абонатните станции. При необходимост ще подменим проблемните участъци. Също така ще извършим реконструкция на част от оборудването в абонатни станции.“ каза директорът на топлофикацията в Плевен. Той допълни, че ремонтните мероприятия през летните месеци се извършват с цел съоръженията да бъдат подготвени за работа през зимата и да се намали до минимум рискът от по-сериозни аварии.

Директорът на „Топлофикация Плевен“ изрази мнение, че един от основните начини да се намали замърсяването на въздуха в Плевен е по-масовото използване на централно топлоснабдяване. „Именно по тази причина, ние се стремим да поддържаме в изправност съоръженията и топлопреносната мрежа. Надяваме се все повече плевенчани да изберат централното топлоснабдяване. Така заедно допринасяме за чистия въздух в града.“, посочи инж. Василев. Относно предимствата, инж. Василев изтъкна, че в сравнение с другите видове отопление парното е с ниска първоначална инвестиция. Клиентите влагат средства само в закупуването на отоплителни тела и индивидуални уреди за дялово разпределение.“, посочи директорът и обърна внимание, че до 2027 г. измервателните уреди задължително трябва да са с възможност за дистанционен отчет.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!