BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инж.Георгиев, енергиен експерт: След края на отоплителния сезон всички топлофикации стартират летни ремонтни програми, чиято цел е да гарантират гладката работа на съоръженията

„Времето продължава с изненадите. Рядко се е стигнало до там, навлизайки в третото десетдневие на април, да нямаме яснота кога ще можем да изключим топлоподаването. Реално топлофикациите са задължени да доставят топлинна енергия до 30 април.“ коментира инж. Кремен Георгиев енергиен експерт и председател на Асоциация на топлофикационните дружества в България.

Съгласно изискванията на Наредбата за топлоснабдяването топлофикациите са длъжни да предоставят отопление до 30 април на клиентите си, ако дотогава няма условия за спиране на парното. Необходимо е повишаване на средната денонощна температура на външния въздух в три последователни дни над 12 градуса и прогноза за трайно затопляне в следващите 7-10 дни.

„След края на отоплителния сезон всички топлофикации стартират летни ремонтни програми, чиято цел е да гарантират гладката работа на съоръженията. Производството на електрическа и топлинна енергия не е елементарна и рутинна дейност, а един сложен процес, в който са ангажирани служители с висок професионализъм и дългогодишен опит. Работата в сектора притежава специфика и понякога крие определени рискове за хората, които управляват топлофикациите, защото все пак става въпрос за сериозни съоръжения, които работят при високи температури и налягания и произвеждат големи количества електрическа и топлинна енергия.“ каза инж. Георгиев.

Председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества увери, че летните ремонтни програми се разработват от квалифицирани енергетици по най-оптималния начин, чрез който едновременно да гарантират качествената работа на съоръженията, а и да причинят възможно най-кратко неудобство на клиентите.

„Благодарение на високия професионализъм и пълна отдаденост на българските инженери в благородното дело да произвеждат продукти и да доставят услуги, без които светът през 21 век е немислим, в този процес е сведен до минимум рискът от увреждане на околната среда.“ каза инж. Георгиев.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!