BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Има решение за назначаване на секционните избирателни комисии в община Плевен

След две неуспешни консултации при кмета Георг Спартански и отхвърлено решение на Районна избирателна комисия – Плевен вече има решение за назначаване на секционните избирателни комисии в община Плевен. Това става ясно от публикувано вчера решение на РИК-Плевен за назначаване съставите на СИК в община Плевен при произвеждане на изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

В него се посочва, че при проведени консултации при кмета на Община Плевен на 4 и 9 юни 2021 г., не е постигнато съгласие. На 15.06.2021 г. при условията на чл. 70, ал. 4, изречение второ от ИК, РИК – Плевен е постановила решение № 59-НС при условия на отхвърляне. След тези три неусшени опита думата имаше Централна избирателна комисия.

ЦИК е отменила решение № 59-НС от 15.06.2021 г. на Районна избирателна комисия – Плевен, с което е постановено отхвърляне по смисъла на чл. 70, ал. 4, изр. второ ИК, и е указала на комисията да се произнесе с решение за назначаване на съставите на СИК в община Плевен при спазване на изискванията на Решение № 124-НС от 26 май 2021 г. на ЦИК и решение № 18-НС от 29 май 2021 г. на РИК – Плевен.

РИК – Плевен, съобразявайки квотите на партиите и коалициите, в съответствие с посочените решения, е взела решение за назначаване на съставите на секциите за наближаващите избори. Решението може да се оспорва в тридневен срок пред ЦИК.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!