BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изпит по биология и химия за магистърските специалности на МУ – Плевен ще се проведе в един ден

На 18 април 2021 г., неделя, от 9.00 ч, Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) за първи път ще проведе присъствен кандидатстудентски изпит по биология и химия в един ден за специалностите „Медицина“ и „Фармация“, информират от Пресцентъра на вуза.

Изпитът е двукомпонентен със съкратена продължителност и намален обем – общо четири часа, без фиксиране на времето за представяне по двете дисциплини. Конкурсът ще се проведе в 59 учебни зали в три сгради – Ректорат, Учебен корпус и Факултет „Фармация“ с участието на 180 квестори от висшето училище. Създадена е необходимата организация за спазване на всички противоепидемични мерки – ограничен брой кандидати в залите, спазване на дистанция, осигурени предпазни средства и дезинфекция.

Висок брой зрелостници – общо 776 – ще се явят присъствено на конкурсния изпит за специалностите „Медицина“ и „Фармация“. Те ще имат възможност за още едно присъствено явяване на изпит през юли – на 01 юли 2021 г. с автоматично участие в класирането с по-високата оценка по биология и химия.

Кандидатите трябва да се явят на изпита с предпазни маски, като ще заемат местата си в изпитните зали от 8.00 до 8.30 ч. Точно в 8.45 ч в зала „Асклепий” на Ректората ще бъдат изтеглени изпитните варианти по биология и химия. Това ще стане в присъствието на зам.-ректора по учебната дейност проф. Маргарита Александрова, председателите на комисиите за оценяване на конкурсните работи по биология и химия доц. Милена Атанасова и проф. Ангелина Стоянова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, родители и журналисти.

Ползването на предпазни маски в деня на изпита е задължително за всички!

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!