BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За 11-ти път – „Мото Коледа” в Плевен

„ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ” Е МОТОТО И ТАЗИ ГОДИНА. ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИНИЦИАТИВАТА ИМА СВОЕ ГРАФИЧНО ЛОГО.

Едно от атрактивните и зрелищни събития в Плевен ще се проведе за 11-ти път тази година. На 25-ти декември десетки мотористи облечени като дядо Коледа, ще тръгнат в 12:00 ч. от паркинга на Практикер, за да минат покрай защитените социални домове в Плевен и да зарадват обитателите им с коледни подаръци. А после да направят Коледен шпалир през централните улици на Плевен, за да завършат на паркинга пред Общината. Там, който желае, може да се снима с някой дядо Коледа – рокер. А който обича българското хоро, може да се хване на него, защото както винаги финалът на всяко празненство е хорото.

Тази година за първи път инициативата има свое лого – „Заедно можем повече”. И това не е случайно. През тези 11 години мотористите неизменно посвещаваха „Мото Коледата” на деца в неравностойно положение или нуждаещи се от скъпо платени операции или последващи рехабилитации. Събраните от базари или дарения средства, отиваха при нуждаещи се деца и техните родители.

Дарителската кампания тази година започна от 1-ви ноември. Ако в магазина, търговската верига или институция, видите кутия с логото на „Мото Коледа” – „Заедно можем повече” и картинка на дядо Коледа на мотор – дарете каквото можете. Лептата ви ще отиде при дете в нужда и родители, които се измъчват не само от болестта на детето си, но и от липсата на средства за лечение. Помогнете, е призивът на плевенските рокери.

Те са организирали и нещо друго. На 10-ти декември от 18:00 часа в читалище „Съгласие” – Плевен, ще има благотворителен концерт. Участват фолклорни и танцови формации, а подробности за концерта може да видите тук http://Благотворителен концерт за Мото Коледа Плевен. Към тази инициатива се присъединява със свое участие и читалище „Съгласие“, което подкрепя концерта и неговата благородна кауза.

На 15-ти декември от 20:00 ч. е следващата благотворителна инициатива на „Мото Коледа”.  Тя ще бъде в клуб „Дънфис” с рок-парти, за което повече подробности може да намерите тук http://БЛАГОТВОРИТЕЛНО РОК ПАРТИ „МОТО КОЛЕДА“ 2022

На 17-ти и 18-ти декември от 10:00 до 17:00 часа в центъра на Плевен „Мото Коледа”-та ще организира Коледен базар в подкрепа на каузата „Заедно можем повече”. Ще има сувенири, картички и изделия изработени от деца и приятели на инициативата. Ще има забавни изненади за малки и големи. Средствата от мото-коледния базар ще бъдат прибавени към тези, събрани от началото на м. ноември. След което ще бъдат разпределени между нуждаещите се деца и техните семейства.

Кулминацията на тези благотворителни събития ще бъде на 25-ти декември, когато в Плевен ще тръгне шествието с десетки дядо Коледовци, яхнали своите мотори. Така плевенските рокери обединяват усилията си да доставят не само зрелище, но и смисъл в неговото реализиране. А смисълът е да обединиш в името на доброто и състраданието. Да подкрепиш в нужда изпадналият в беда. Защото „заедно можем повече”.

Снимки – „Мото Коледа“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!