BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заместник–министърът на земеделието доц. д-р Деян Стратев ще присъства на откриването на международното изложение–договаряне „Пчеларство Плевен – 2024“

пчелари

На 8-ми февруари, четвъртък, в 10:00 ч. в търговския център „Мания тауър“ официално ще бъде открито международното изложение „Пчеларство Плевен – 2024“. То ще продължи до 1-и февруари и в него ще участват 112 фирми, пчелари и организации от страната и чужбина.  Ще бъдат представени представят продукти и производни /лечебна козметика, храни, напитки и др./, последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар. Ще бъдат експонирани восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, опаковки и етикети. Ще има лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, финансиращи организации и консултантски услуги, високопроходима техника, ремаркета и фургони, както и медоносна растителност.

Изложението е под патронажа на Виолета Иеремиева – областен управител на Плевен. Заместник-министър доц. д-р Делян Стратев е потвърдил участието си на форума. Ще присъстват още кметът на Плевен д-р Валентин Христов, Лъчезар Табаков, управител на „Партнерс Експо“ ООД, доц. Юлиян Станчев – председател на Областен пчеларски съюз.

ДЕЯН
Заместник-министър на земеделието Делян Стратев. Снимка – МЗХВ.

Съпътстващата програма на изложението включва презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството. Лектори от Германия, Италия, Полша, Сърбия, Румъния и България ще представят своя опит, технологични новости и научни изследвания.

В рамките на форума се провежда Международен конкурс за детска рисунка, тематично свързан с пчеларството, природата, екологията. В него в  участват деца от цялата страна и от съседни държави.  

В последния ден на изложението ще бъде връчена голямата награда „Крило на успеха“ за новаторство в пчеларството, както и призове за научни публикации, специализирана литература, нов пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението, най-проспериращ млад пчелар за 2023 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!