BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Екологична кампания „Стара хартия за ново дърво“ организират в община Кнежа

С новата придобивка на община Кнежа ще събират хартията. Снимка – Пресцентър

Община Кнежа и Общински исторически музей гр. Кнежа стартират екологична кампания „Стара хартия за ново дърво”. Целта е безвъзмездно събиране на стара, употребявана и ненужна хартия от търговските обекти, училищата и детските градини в гр. Кнежа. С получените средства от предаването на хартията в пунктовете за вторични суровини ще бъдат закупени дръвчета, които ще се посадят на различни места на територията на общината, имащи нужда от залесяване.

За да бъде напълно екологична  кампания, събирането на хартията ще се извършва от електромобила, с който  Община Кнежа съвсем наскоро се сдоби.

Към момента в инициативата са се включили 35 търговски обекта. Предаването и извозването на хартията от обектите ще се осъществява по предварително определен график. Как всеки търговски обект и институция от общината може да се включи в инициативата  ще разбере   на тел: 09132/71-96.

Прочетете също

Съставът на подвижните секционни комисии за гласуване на граждани под карантина или изолация ще бъде определен на 31 март

Съставът на подвижните секционни комисии за гласуване на граждани под карантина или изолация ще бъде …

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!