BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Домашна оранжерия за отглеждане на марихуана разкриха криминалистите от РУ – Левски

Домашна оранжерия за отглеждане на марихуана разкриха криминалисти от РУ – Левски, информират от Пресцентъра на ОДМВР -Плевен.

Снимка: ОДМВР – Плевен

Действията са осъществени на 23 април. Около 11:10 часа криминалисти от РУ – Левски  предприели претърсване в частен дом, обитаван от 43-годишен мъж от града и открили  специално оборудвано помещение с насаждения от рода на конопа, а също продукти и техника за култивиране на растението.

При извършените претърсване и изземване с последващо съдебно одобрение в приземен етаж е установено помещение с лампи, вентилация, влагомери и термометри за отглеждане на марихуана. В оборудваната оранжерия са намерени шест растения от рода на конопа с височина 105 см. и 13  растения от рода на конопа с височина 40 см. На втория етаж на къщата в два полиетиленови плика и в печка е открита суха зелена тревиста маса от рода на конопа с общо тегло около един кг. Дрогата е иззета.

Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. 43-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „в“, ал.1 от Наказателния кодекс. Продължава работата по документиране на деянието под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!