BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доброволци засадиха гора край село Малчика

Прави добро и то ще ти се върне! – това е девизът на Симона Папуркова, която ни писа, за да разкаже за своята кауза, обединила доброволци в засаждането на малка гора край село Малчика.

„Природата е неизменима сама по себе си, тя е тази, която ни кара да се замислим върху живота който живеем, върху всичко ценно на този свят и затова, че трябва да го съхраним и пазим, а първо да го СЪЗДАДЕМ“, казва Симона. И добавя, че благодарение на Гората.бг, Никола Рачев, предоставили 50 дръвчета американски червен дъб и разрешеното мяссто от Община Левски, край село Малчика ще расте нова гора. В каузата на Симона са се включили доброволци, помогнали в залесяването. Нейната идея е да се оформи парк с пейки, детска площадка, алея за разходка и отдих и монтиране на кошчета за отпадъци.

„Търся доброта, за да мога да я съхраня и запазя. Надявам се мини гората да ни донесе тишината, спокойствието, звука на птичките да ни зарежда положително, за да ни направи по-добри и сплотени. Природата е тази, която вдъхновява всеки млад и преуспяващ човек. Всяко едно изкуство, изградено във времето, го има благодарение на вдъхновението от съвършените места по чудната ни природа. Човекът е този, който може да я промени задоволително днес и създаде доброто утре. Затова, аз се възползвам от тази възможност и ще желая още и още!“, казва Симона.

Желаем й успех!

Снимки: личен архив

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!