BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Дни на европейските приказки” в ДГ “Калина“

Приказките са тези, които от незапомнени времена не признават разстояния. Те не се интересуват от граници и визи, и уж на пръв поглед толкова различни, всъщност много си приличат – досущ като народите от Европейския съюз, този, към който и ние вече отдавна принадлежим.

В ДГ „Калина”, с директор Жоржетина Атанасова, учителките  на  четвърта възрастова група ”Приказен свят” Б. Василева и Л. Габрова, от 3-ти до 5-ти май проведоха с децата „Дни на европейските приказки”, като всеки ден децата разглеждаха илюстрации, слушаха приказки, драматизираха някои от тях, нарисуваха свои илюстрации по любима приказка. Децата с интерес слушаха мъдрите послания от приказките на Братя Грим – Германия, Шарл Перо – Франция и Андерсен – Дания.


Преди всяка приказка малчуганите научаваха любопитни факти за  авторите, страната, откъдето произлиза, а накрая всички се надпреварваха да отговарят на въпросите от приказките. Историите на Червената шапчица, трите прасенца, Пепеляшка и грозното патенце остават и провокират в детското съзнание не само емпатия, но и детски мечти.

Ние, деца и учители от ДГ “Калина“, Ви пожелаваме с ръце и сърце да прегърнете идеята, че като посланици на Европа, с вашите знания и смелост, ще направите Европа и света по-добро място. Пожелаваме Ви да посетите най-интересните места в Европа и посеете зрънцето на вярата и надеждата за един по-красив свят, защото заедно можем да направим повече и да бъдем по-добри.

Информация и снимки: ДГ „Калина“

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!