BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес Левски празнува 78 години от обявяването за град – снимки

„Днес цяла България отбелязва 186-та годишнина от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски. За мен е чест и гордост в този свят за нашия народ ден да ви поздравя с двойно вълнение и с празника на нашия град. Родолюбивите му жители преди 125 години са избрали да го нарекат –Левски. Васил Левски е нашият идеал, като българи, а град Левски е нашият град, нашият дом – нашата любов и грижа, нашето ежедневие и бъдеще!“

Кметът на Община Левски Любка Александрова

За своя празник днес град Левски посрещна много гости: Негово високо преосвещенство Великотърновски митрополит Григорий, Николай Абрашев- зам. областен управител на област Плевен, Васил Василев – Председател на Общобългарски комитет „Васил Левски”, Иван Иванов –СОНИК СТАРТ, Началника на  РУ –Левски, Началника на БПЗН – Левски, председатели на общински съвети, кметове на общини, директори на регионални, областни и общински дирекции, сдружения и комитети, председателя на Об С –Левски и общински съветници, кметове на кметства в община Левски и почетни граждани на община Левски.

Президентът  на Република България изпрати Поздравителен адрес на кмета на община Левски и жителите и гостите на община Левски. Община Левски получи поздравителни адреси от Областен управител на област Плевен, НСОРБ, Асоциация на българските градове и региони, общините Мизия, Бобов дол, Бяла Черква, Белене, Павликени и др.

Празникът на град Левски беше тържествено открит тази сутрин пред Община Левски с издигане на знамената на България, Европейския съюз и град Левски.

Молитва за здраве и благоденствие на жителите и гостите на град Левски, с благодарност към кмета на общината, отслужиха  Негово високо преосвещенство Великотърновски митрополит Григорий и Негово  Благоговейнство Руслан Личев – секретар на Великотърновската митрополия.

Постиженията крепят вярата и са повод да се поздравим, припомни водещата на празника Елена Георгиева :„Вярвам, че имаме основание да се поздравим в този ден, всички ние, които сме родени тук или избрахме да градим живота си тук, да подреждаме града, така че с всеки изминал ден да се развива и отстоява доброто си име. С общите усилия на общинска администрация, общински съвет, институции и  бизнес са реализирани проекти с милиони европейски и общински средства. В заетостта и социалните дейности са осигурени над 470 работни места  за над 600 потребители.

В инфраструктурни проекти са инвестирани над 22 милиона лева за мащабни проекти като реконструкция на водопроводната мрежа в град Левски, ремонт на Детската градина и читалището в с. Изгрев, на Основно училище в с. Обнова, на ученическото общежитие към Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост в гр. Левски, рехабилитация и реконструкция на улици в Левски и завършен ремонт на пътя към с. Варана. С държавен бюджет в момента се извършва ремонт на стадиона в град Левски. Стотици хиляди левове са вложени в екология и опазване на околната среда, както и за въвеждане на иновативна физиотерапия в МБАЛ ЕООД  гр. Левски.”

Кметът на Община Левски Любка Александрова благодари на всички съграждани за поредна година за ползотворната съвместна работа. Въпреки несигурните времена, град и община Левски все пак правят своите крачки напред. Развиваме пътната и водопроводната си инфраструктура, модернизираме училищата и детските градини, спортните бази и детските площадки. Реновирахме част от общинската болница, читалище и завършихме строежа на летния театър и нов параклис. Наши ученици завоюваха челни места в национални конкурси и олимпиади, а читалищните ни състави печелят медали във всички фестивали в които участват.Беше година на много труд и реализация на проекти във всички сфери на живота…”

Любка Александрова поздрави СУ „Крум Попов” за достойно отбелязваната 100 годишнина – училище, дало на България учени, инженери, архитекти, хора на духа и перото, образовани и достойни българи.

Празничен поздрав отправиха и децата на град Левски  – Любена Стоилкова с новата песен за град Левски „Левски моят град мечта”, Анжелика Стефанова с песента „Аз съм българче” и детските  танцови състави и изпълнители от НЧ „Георги Парцалев-1901”.

Внушителен израз на признателност и почит към достойния син на България бе днес гражданското поклонение пред паметника на Васил Левски. Негово високо преосвещенство Великотърновски митрополит Григорий отслужи  молитва за йеродякон  Игнатий , за светлата му душа, свята икона за всички българи.

В празничната вечер концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на Република България на открита сцена пред Община Левски от 20.00ч. ще докосне дълбините на духовната ни същност, а  празничната заря-проверка от НВУ „Васил Левски” Велико Търново ще припомни имена и озари със светлина  изконните ценности за народ и родина.

Информация и снимки: Община Левски

 

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!