BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Десислава Иванова: Когато сме единни ще успяваме

           – Г – жо Иванова, Ви сте човек, който упорито и последователно в продължение на много години създава и развива бизнес в сферата на сигурността. Каква е причината да се кандидатирате за народен представител и да се хвърлите в мътните води на политиката? Да припомним, че на последните местни избори получихте доверието на нашите съграждани и бяхте избрана в „малкия парламент“ – Общинския съвет.

– Аз от много години развивам собствен бизнес. Сблъсквала съм се с огромен брой и сериозни проблеми. Срещала съм се и съм разговаряла с много контрагенти, при мен работят десетки служители. Всички ние се стараем да спазваме наложените от държавата правила, но преобладаващото мнение е, че та са писани и утвърдени от хора, които са се откъснали от истинския живот. Не може да водиш, ако не знаеш къде искат да отидат, тези които те следват. Тези, които наричат себе си политическа класа са в някаква паралелна реалност. Решенията им често са работещи само на теория.

         – На трето място сте в листата на „ВМРО“ в 15 МИР – Плевен. Защо избрахте тази партия?

       – Вероятно и партийните лидери осъзнаха това което казах. Политиката има нужда от нови лица. От хора освободени идеологически и с прагматично мислене. Виждате колко много места в листите са за гражданска квота. Имах предложение и от други партии и коалиции. Избрах „ВМРО“, защото са една от най-старите съществуващи и досега организации, която винаги е отстоявала християнските ценности и не е предавала българските национални интереси. През последния управленски мандат „ВМРО“ изпълни своите обещания: за повишаване на минималната пенсия на 300 лева, данъчни облекчения за работещите родители, осигуряване на работни места, чрез възлагане на поръчки на Военно-промишления комплекс, значително увеличение на заплатите на военнослужещите. Възстанови се и ВВВУ „Георги Бенковски“, което се планира да стане регионален международен център за обучение на пилоти. Бяха осигурени целево от държавния бюджет 2 000 000 лева за УМБАЛ „Георги Странски“. Това са реални резултати, а не имагинерни обещания за 4000 лева помощи за новородено , за 2500 лева средна пенсия и т. н.

          – Всеки народен представител, освен законодателната дейност, като правило има и лични приоритети.  Вие наскоро проведохте кампания за набиране на средства и за ремонт на Лекоатлетическата зала. Успяхте да привлечете за каузата известни спортисти, бизнесмени, политици от различни цветове. Ще продължите ли да работите в тази насока?

        – Казано е: здрав дух, в здраво тяло. Трябва да се развива масовия спорт. За това е нужна материална база. В Плевен тя е в много лошо състояние. Има много програми по които може да се кандидатства. Не само европейски. Има на национални и международни спортни федерации. В много други общини се реализират подобни проекти. Плевен изостава в това отношение. Ще помагам на местната власт да се възползва. Това е в интерес на гражданите и на бъдещите поколения. Голяма болка на плевенчани е състоянието на парк „Кайлъка“. Любимо място, което по обективни и субективни причини е неприветливо. Благодарение усилията на много хора вече има видима промяна.  Когато сме единни ще успяваме!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!