BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двама нови общински съветници ще положат клетва в Общински съвет – Плевен  

Двама нови общински съветници ще положат клетва в Общински съвет – Плевен. Съгласно решения на Общинска избирателна комисия – Плевен Венцислав Крамолински и Милчо Илиев влизат в местния парламент на мястото на избраните за народни представители съответно Йлиян Йончев от групата на „БСП за България“ и Албена Върбанова от групата на „МК „Демократична България – Обединение (ПП СДС, ПП БЗНС)“, съобщават от Пресцентъра на ОбС – Плевен.

С Решение №341 от 16.04.2021 ОИК – Плевен прекратява пълномощията на общинския съветник Илиян Йончев и обявява Венцислав Крамолински за избран общински съветник на неговото място. С Решение №2438-НС от 09.04.2021 г. на Централната избирателна комисия Илиян Йончев е обявен за  избран народен представител в 45-ото Народно събрание. „Налице е  обстоятелство по чл.30, ал.4, т.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, който гласи, че „…Пълномощията на общинския съветник се прекратяват предсрочно при избирането му за народен представител, министър, областен управител или кмет, при назначаването му за зам.-министър, зам.-областен управител, зам.-кмет, кметски наместник или на щатна длъжност в съответната общинска администрация“, информира председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. С Решение №266-МИ за избиране на общински съветници от 04.03.2020 г. на ОИК – Плевен Илиян Йончев е обявен за избран общински съветник от листата на коалиция  „БСП за България“. Съгласно подредбата на кандидатите в Списък „Б”, следващият по ред е Венцислав Крамолински, регистриран в листата под №8.

На същото основание с Решение №342 от 16.04.2021 ОИК – Плевен прекратява пълномощията и на общинския съветник Албена Върбанова и обявява за избран за общински съветник на нейно място в местния парламент Милчо  Илиев.

На основание чл. 30, ал. 8 от ЗМСМА и двете решения не подлежат на оспорване и влизат в сила незабавно след обявяването им.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!