BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Град Левски посрещна тържествено Световния пробег на мира и факлоносците – снимки

Деца жители на град Левски посрещнаха Международна щафета, символизираща стремежа на човечеството към по-мирен свят на входа на града.Заедно с бегачите от Ирландия, Австрия, Германия, Полша, Латвия, Румъния, Сърбия, Хърватия, Франция, Украйна и България, те имаха възможност да носят горящия Факел на мира и да съпреживеят заедно благородната кауза на Пробега на мира.

Участниците в пробега на мира бяха посрещнати пред Община Левски по стара българска традиция с погача, мед и радостни аплодисменти.

Международната щафета преминава за първи път през град Левски, но жителите на града и общината са съпричастни към благородната мисия и днес изразиха това с песен и танц на деца от школите на НЧ „Георги Парцалев-1901” на откритата сцена пред Общината.Послание към света за по-добро и мирно бъдеще.

С огромна благодарност за топлото посрещане, със символа на българското гостоприемство, участниците в Пробега на мира представиха своята мисия. Предаването на факела от ръка на ръка и от сърце на сърце символизира надеждата и молитвата хората да имат стремеж към световен мир. Докато бягат с факела през целия свят, откриват ,че има какво да сближава хората и това е мирът. Посланието и на химна, който изпълниха е, че всички сме братя и сестри в световното семейство.

Кметът на община Левски Любка Александрова приветства посланиците на доброто. Факелът на мира и беше предаден официално и г-жа Александрова изрази радостта си от името на всички, че децата със светлината в очите си ни направиха съпричастни към дълбоко хуманната инициатива за мир, любов , хармония и единство на всички хора по света. Пожела на всички сила, защото само заедно може да постигнем мирния свят, за който мечтаем.

Любка Александрова получи официално специален сертификат за участие на жителите на община Левски в Световния пробег на мира.

Дърво на Мира, Ясенолистен явор / Фламинго/ засадиха всички заедно. Беше поставена и специална плоча с надпис: „Не спирайте да мечтаете! Вашата мечта за мир на земята ще завладее целия свят!”

Участниците в Пробега на мира бяха изпратени с благопожелания и светлина в очите на бегачите от Левски, на хората които имаха възможността да подържат Факела на мира.

Информация и снимки: Община Левски, Пресцентър

 

 

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!