BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ – Плевен: Тръгваме на избори за победа с обновена и подмладена листа от кандидати за народни представители

„В листата на ГЕРБ – СДС – Плевен са включени хора, които са доказани специалисти в своята професионална област. Тя е отражение на съвременните предизвикателства, които стоят пред България и Плевенска област в частност”, заяви Валери Лачовски, областен координатор на ГЕРБ – Плевен по време на пресконференцията в пресклуба на БТА при представяне на листата на партията.

smart

„Пандемичната обстановка и справянето с нея изисква акцентът да падне върху най-важното – здравето на всички нас. Плевен е един от центровете на медицината в страната. Ето защо и водач на листата е проф. д-р Григор Горчев – светило в медицината, почетен ректор на Медицинския университет и единственият акушер-гинеколог, който е член кореспондент на БАН. Носител на орден „Стара планина“ I степен. Наред с проф. Горчев в листата са и: доц. д-р Цветан Луканов – изпълнителен директор на УМБАЛ „Георги Странски“, проф. Димитър Господинов и д-р Иван Малкодански – изтъкнати лекари от Плевен. На следващо място са учителите – общо 4-ма на брой. Смятам, че нашата област трябва да бъде адекватно представена чрез техния педагогически опит в сферата на образованието. Юридическото съсловие също е представено от 3-ма професионалисти. Народното събрание е нормотворческа институция и техният юридически опит ще е необходим. В листата са и хора, които са икономисти и предприемачи, които разбират процесите в икономиката и работят в частния сектор. Има и 2-ма студенти и 1 инженер. Спортът е донесъл много слава на Плевен и България. Той развива не само здравето, но и създава хора с характер. Ето защо трима са и представителите на спорта в листата. Считам, че всички тези хора адекватно ще ни представляват с доказания си опит и неумолим стремеж към развитие на Плевен и областта. Техните авторитети са гарант за успех!”, категоричен бе г-н Лачовски.


„Листата е изключително балансирана. Има много млади хора, което много ме радва, но хора с биография. Биографията е много важно нещо. Човек живее с биографията си, но трябва и да остави нещо на обществото, за да се движи то напред. Повечето хора са интелектуалци с добра характеристика и експертиза във всяко едно направление, с което ние даваме един по-друг знак на обществото”, каза на пресконференцията проф. д-р Григор Горчев, водач на листата.
„Убедена съм, че всеки един от нас има какво да покаже на обществото и би бил полезен, с експертизата си, с професионалния си опит. Можем да заслужим доверието на хората. Да, ние сме млади и амбициозни, има какво да покажем и докажем, но категорично не отричаме стореното добро дотук, ние го надграждаме. Виждаме и вътрешнопартийните си грешки, отчитаме ги и имаме политическата воля да ги коригираме”, категорична бе Петя Митрашкова, втора в листата на ГЕРБ – СДС в Плевен.
„Състезателното начало, което поставихме в листата на предишните избори, ни направи едни добри приятели и голям екип. Считам, че няма нищо лошо в това ние да се състезаваме и на тези избори, защото това ще даде желания от нас резултат. По отношение на приоритетите ни като партия, за Плевен е изключително важно градът да се върне на икономическата карта на България. Друг основен приоритет е спортът”, каза пред медиите Александър Николов, трети в листата на ГЕРБ – СДС.
„Смятам, че сме достатъчно подготвени, за да изведем Плевен от икономическата и социална криза, в която е поставен. Като коалиционен партньор СДС е подготвило конкретни предложения за промени в социалната и икономическата политика, за да се подпомогне бизнеса да излезе от ковидкризата.”, добави Душко Душков, представител на СДС в листата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!