BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ, „Демократична България“ и „Възраждане“ – в челната тройка на анкета на „Плевен прес“

Снимка – интернет.

На 22-ри август качихме поредната анкета, в която ви питаме „За коя партия или коалиция ще гласувате на 2 октомври“. За 10 дни участие в нея са взели 589 души. Според данните от гласуването подреждането е следното:

ГЕРБ – 18.85 %

„Демократична България – Обединение“ – 12.90 %

„Възраждане“ – 12.05 %

На четвърта позиция е „Продължаваме промяната“ – с 10.53 %. Следват ги „БСП за България“ /8.66 %/, „Има такъв народ“ /8.32 %/ и „Български възход“ /4.92 %/.

Прави впечатление, че тези данни покриват донякъде тенденцията от национални социологически проучвания, които сочат оспорвана битка за първите две места на ГЕРБ и партиите на десницата. В случая, тук е „Демократична България – Обединение“, докато в националните социологии това е „Продължаваме промяната“.

И в нашата аткета е видна тенденцията за покачване процента на партия „Възраждане“. Но пък намалява този на „БСП за България“.

Както винаги сме отбелязвали, анкетата няма претенции за представителност, но посочва тенденции в предпочитанията на читателската аудитория. 10 дни преди официалният старт на предизборната кампания – 2 септември, резултатите предизвикват въпроси: Ще си върне ли ГЕРБ позициите в Плевен ? Ще успеят ли „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ да се преборят с ГЕРБ ? Изравнените позиции на БСП и ИТН ще претърпят ли промяна и в чия полза ?

Но най-важният въпрос си остава – как партиите ще мотивират хората от Плевен и плевенска област да отидат до урните на 2-ри октомври ?

До тогава има време. Както за размисъл на избирателите, така и за намиране на печеливша стратегия за убеждаване от страна на партиите.

Анкетата ще бъде на разположение на читателите до 30 септември.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!