BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ген. Атанасов в Плевен: Нашата основна задача е отстраняване от власт на ГЕРБ

От ляво на дясно Тодор Еленков, ген.Атанас Атанасов и Найден Зеленогорски. Снимка – „Плевен прес“.

Ген. Атанас  Атанасов – съпредседател на политическо обединение „Демократична България“ приключи  в Плевен предизборната обиколка в страната на Коалиция „Демократична България – Обединение“. Пред офиса на ДБ в Плевен,  ген. Атанасов даде блиц интервю за медиите, в което каза:

„Идвам в Плевен с очакването да получим масивна подкрепа за „Демократична България“. Ние сме тази политическа сила, която ще бъде мобилизиращ фактор на следващото мнозинство в  Парламента.

Убедени сме и ще работим с всички сили за преодоляването на тази тежка политическа криза. Защото тя влияе на всички останали предизвикателства в страната.

Простичко казано – силите на статуквото ГЕРБ и ДПС смятаме, че ще получат между 90 и 100 мандата максимум. Това означава, че останалите ще имаме   между 140 и 150 народни представители. Абсолютно достатъчно за създаване на стабилно мнозинство и правителство, каквото е необходимо.

Обиколихме цялата страна, тук ще си завършим обиколката. Първото нещо, което ни казват хората е: „Искаме да съставите правителство на всяка цена“. Т.е. хората са разбрали колко е важно да се установи стабилност в държавата.

Основният ни опонент е ГЕРБ.  Ние създадохме „Демократична България“ преди 4 години с основна причина да извадим Борисов и управляващата кохорта около него от властта. Още преди 5 години направихме задълбочено изследване, с което установихме, че в България ежегодно се крадат около 10 милиарда лева. Това е 1/10 от брутния вътрешен продукт на страната. Изтичането на тези  обществени пари ни лишава от възможност да  реализираме  редица проекти в обществен интерес. Нашата основна задача е отстраняване от власт на ГЕРБ. Готови сме на конструктивно поведение с останалите политически сили, за да създадем мнозинство и правителство.“

По-нататък той се спря на блокираните от корупция ведомства и институции – МВР, ДАНС, НАП и други, които е трябвало не да разкриват престъпленията, а да ги прикриват по време на управлението на ГЕРБ. Той изтъкна, че е наложителна сериозна реформа в  тях, така че да бъдат в състояние да си изпълняват законовите задължения.

„Редица законови промени трябва да бъдат проведени. Например историята с инхаус поръчките. Всичко така е изработено, че да изглежда привидно законово. Трябва да бъдат извършени промени, за да може да се отпуши бизнеса, да има конкурентоспособност. Не излишъкът в края на годината да отива в техните фирми, за да се върнат в ония чекмеджета. Това трябва да свърши“, беше категоричен ген. Атанасов.

На въпроса как ще подкрепи плевенската листа, той отговори, че е дал своята подкрепа за Найден Зеленогорски  и е против политическия парашутизъм.  Според него  хората в листата трябва да  са  познати за избирателите. „ Хората знаят през годините как са се държали. Последователни  политици от началото на промените до ден днешен. Заради това смятам, че те ще получат подкрепа на 14 ноември с № 30 в бюлетината“, убеден е ген. Атанас Атанасов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!