BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Плевен ще се обсъждат мерки в подкрепа на бизнеса

Сформираната с решение на Общински съвет – Плевен Временна комисия за обсъждане на мерки в подкрепа на бизнеса в условията на извънредната епидемична обстановка, ще заседава на 12 април /понеделник/ от 17,00 ч. в Заседателната зала на Община Плевен. На заседанието са поканени представители на Общинска администрация и на местния бизнес.
Заседанието ще се проведе при спазване на съответните противоепидемични мерки, информират от Пресцентъра на местния парламент.

Припомняме, че Временната комисия бе сформирана да обсъди мерки в подкрепа на засегнатите браншове в общината в условията на извънредната епидемична обстановка. В едномесечен срок комисията трябва да представи окончателен доклад за своята работа, заедно с проект за решение, решиха съветниците.

Сформирането на Временната комисия е в отговор на писмо, изпратено от Сдружението на заведенията в България до Общинския съвет с искане за предприемане на конкретни действия на местно ниво в подкрепа на бизнеса при създалата се ситуация. От организацията предлагат и конкретни такива, като: намаляване на таксите за тротоарно право за поставяне на маси пред заведенията; на таксите за издадените разрешения за удължено работно време; намаляване на наемите на общински имоти, отдавани за предлагането на ресторантьорски услуги; пълно опрощаване на таксите за битови отпадъци за периода на забраната за работа. Настоява се и за сформиране на регионални антикризисни икономически щабове.

С решение на Общински съвет – Плевен сформираната временна комисия е в състав от 9 общински съветници. Председател на комисията е Свилен Трифонов, членове са: Владислав Монов, Валентина Вълчанова, Борислав Георгиев, Николай Маринов, Пепо Петков, Ристем Халкоглу, Димитър Карамфилов и Цветелин Горанов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!