BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Плевен спряха надрусан неправоспособен шофьор


Вчера в Плевен е образувано бързо производство за престъпления по чл.343 „в“, ал.3 и чл.343 „б“, ал.3 от Наказателния кодекс. На същата дата около 14:40 часа в ж-к „Дружба“ служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен спират лек автомобил „Опел Астра“.  Проверка е установила, че водачът – 37-годишен плевечанин, шофира без свидетелство за управление, отнето със заповед за принудителна административна мярка, връчена му лично на 1 януари 2021 година. Техническо средство дрегер „Дръг тест-5000“ е показало, че е зад волана след и под въздействието на амфетамин и метамфетамин. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. 37-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

Отново вчера около 11:55 часа в град Червен бряг на кръстовище, образувано от улица „Стара планина“ и улица „Георги Бенковски“ е спрян „Ауди А4“, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Лекият автомобил е собственост и управляван от 30-годишен от същия град. При извършената проверка на водача с техническо средство дрегер „Drug check-3000 stk 6“ е установено, че управлява под въздействието наркотични вещества, /амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол/. 30-годишният e задържан за срок до 24 часа. Той е отказал да даде кръв за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!