BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Плевен задържаха двама почерпени шофьори, единият е на 17 години

На 19 април 2021 година в Първо РУ – Плевен е започнато бързо производство за шофиране в нетрезво състояние, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. На 17 април около 05:50 часа в областния град на улица „Панайот Волов“ е проверен 17-годишен като водач на лек автомобил „Киа Спортидж“. Установено е, че управлява с над 1.2 промила алкохолна концентрация. Пробата е взета с техническо средство „Дрегер алкотест“. Издаден е талон за медицинско изследване, но непълнолетният отказва кръвна проба. Допълнително е установено, че той е неправоспособен. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата продължава разследващ полицай.
Още един почерпен шофьор е спрян в Плевен. 50-годишен от плевенското село Бръшляница е задържан с полицейска мярка за шофиране след употреба на алкохол. На 16 април 2021 година в 20:00 часа в Плевен на кръстовището на булевард „Георги Кочев“ и булевард „Христо Ботев“ е спрял за проверка лек автомобил „Мерцедес“. Техническо средство „Дрегер 7510“ е отчело над 1.2 промила алкохолна концентрация в издишания от 50-годишния водач въздух. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е отказал да даде кръв за лабораторно изследване. За случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата продължава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!