BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Кнежа стартират еко кампания „Стара хартия за ново дърво”

Община Кнежа и Общински исторически музей стартират екологична кампания „Стара хартия за ново дърво”. Целта е безвъзмездно събиране на стара, употребявана и ненужна хартия от търговските обекти, училищата и детските градини в Кнежа, информират от местната управа. С получените средства от предаването на хартията в пунктовете за вторични суровини ще бъдат закупени дръвчета, които ще се посадят на различни места на територията на общината, имащи нужда от залесяване.
За да бъде напълно екологична нашата кампания, събирането на хартията ще се извършва от електромобила, с който Община Кнежа съвсем наскоро се сдоби.
Предаването и извозването на хартията от обектите ще се осъществява по предварително определен график. Ако сте съпричастни към нашата кампания и искате да включите в графика и Вашия търговски обект, може да го направите на тел: 09132/71-96.
Към момента в инициативата са се включили 35 търговски обекта, като се надявам за в бъдеще да обхванем все повече и така заедно да дадем принос към опазването на околната среда!, казва кметът Илийчо Лачовски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!