BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В днешния празничен ден хората от община Гулянци се помолиха за здраве и благопреуспяване

По традиция в деня на Успение Богородично – 15 август в град Гулянци и село Гиген се прави  курбан за здраве. От ранни зори хората се стекоха в двата храма за дружна молитва и Света  литургия.

След празничната служба в Гулянци, отец Пламен Линков освети курбана, приготвен от екипа на Домашен социален патронаж гр. Гулянци и заръси миряните за здраве. В обръщението си към хората той подчерта радостта си от това, че храмът е пълен с деца и благодари за хубавата инициатива на читалищното и църковното настоятелство, която вече 9 години се провежда под патронажа и с финансовата подкрепа на кмета на общината Лъчезар Яков.

Курбанът за здраве и благопреуспяване в село Гиген е отколешна традиция. Организира се от Кметство Гиген с подкрепата на Община Гулянци и с финансовата помощ на дарители.

Хората по нашия край почитат традиционните курбани с дълбоката вяра, че дружната молитва ще държи далеч от родното място бедите и несгодите.

Информация и снимки: Община Гулянци, Пресцентър

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!