BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В ДГ „Калина“ – Плевен отбелязаха Деня на Земята

Днес е Световният ден на планетата Земя. За поредна година човечеството се обединява около идеята да се спаси природата, да се живее “по-зелено”. В ДГ „Калина“ – Плевен вече е създадена традиция за занимания и прояви, свързани с екологично образование и възпитание, опазване на околна среда, рециклиране на отпадъци, грижи за природата. Чрез презентации децата бяха запознати с идеята на провеждането на Деня на Земята. Стихове и песни на екотема огласиха групите на детската градина и сложиха началото на различни мероприятия.

С голямо желание и интерес, децата от група „Приказен свят“ изработиха макет на Земята от пластмасови капачки. Малчуганите от група „Слънце“ организираха изложба от рисунки на тема „ За зелена планета“. Малките природолюбители от група “ Мечо Пух“ се включиха в инициативата „Посади дърво“. Децата дадоха своето чисто и искрено обещание: „Нашите ръчички ще прегръщат всяка тревичка, дърво и цвете. Ще обичаме животните и ще се грижим за тях. Ще пестим водата. Ще пазим реките и езерата чисти. Ще събираме разделно отпадъците. Всичко това ще правим, за да покажем, че те обичаме Земя!“.

Снимки: ДГ „Калина“ – Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!