BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В град Левски стартира Националната научна конференция „Предприемачеството през погледа на младите хора – възможности и мечти“

С официално откриване бе даден стартът на Националната научна конференция „Предприемачеството през погледа на младите хора – възможности и мечти“ в град Левски. Вдъхновяващото събитие е част от Календара за отбелязване на 15 години СОНИК СТАРТ и 100 години СУ „Крум Попов“ град Левски.

Националната научна конференция обединява ученици от втора гимназиална степен под патронажа на проф. Галин Цоков, министър на образованието и науката, под егидата на кмета на Община Левски и с подкрепата на академичната общност и списание Икономическа мисъл.

Националната научна конференция бе открита с изпълнение на пиано на малката Далия от град Левски, а водещи на събитието бяха Християн и Карина, ученици 11 и 10 клас в СУ „Крум Попов“. Те представиха организаторите на събитието – СОНИК СТАРТ, СУ „КРУМ ПОПОВ“, ОБЩИНА ЛЕВСКИ.

Г-н Иван Иванов, управител на СОНИК СТАРТ, поздрави всички присъстващи и заяви, че вече 15 ГОДИНИ СОНИК СТАРТ е организацията, която се грижи за добрия старт на младите хора. Той каза още, че целта на конференцията е да провокира предприемаческия дух и идеи на младите хора, както и да ги подкрепи в техните избори за образование.

Ментори на научната конференция са проф. д-р Спартак Керемидчиев, зам.-председател на НС на Институт за икономически изследвания към БАН и главен редактор на списание „Икономическа мисъл“, доц. д-р Офелия Кънева, доктор по управление на образованието, магистър по социология, бакалавър по управление на човешките ресурси и бакалавър по мениджмънт на социални организации.

Проф. Керемидчиев заяви, че всъщност всеки един от нас е предприемач, тъй като „ние постоянно поемаме рискове в ежедневието“. Той допълни, че участниците в конференцията ще бъдат предизвикани от менторите си с нестандартни задачи, които изискват творческо мислене. Една от тях ще бъде да решат какво трябва да вземат за пътуване до Луната.

Доц. Кънева е категорична, че конференцията е място, на което ще се обменят идеи и ще се провокира мисленето, както на учениците, така и на менторите. Тя каза, че изключително много се радва да види пълна зала с млади хора, които искат да превърнат своите идеи в действия. Според нея това изисква усилена работа и желание за премерени рискове. „Впускаме се в едно ново предизвикателство, и съм горда, че ще бъда част от него“, допълни доц. Кънева.

Почетни гости на Научната конференция са проф. Огнян Герджиков и писателят Димитър Томов. Проф. Герджиков, заяви, че ще говори кратко, но съдържателно. Той каза, че най-важното за всеки човек е да „слуша сърцето си“, когато трябва да направи избор за това какво да учи или работи.

За своите избори, за ученето и следването в и извън България, за мечтите и сбъдването им в България, разказаха по време на откриването на форума и двама млади хора, направили избора си да развиват своя бизнес в град Левски.

В Националната научна конференция свои презентации ще представят 38 участници – гимназисти от Левски, Плевен, Белене, Горна Оряховица, Сливен и Ямбол. След това всеки един от представените проекти ще бъдат издадени в сборник.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!