BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Времето през уикенда: облачно, с валежи от дъжд

Днес в централните части на Дунавската равнина до обед облачността ще е променлива, а в западната част ще бъде облачно. Около и след обед и в централните части ще се заоблачи. Ще има валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. В западната част ще завали още от сутринта, а в централните – след обед. Ще духа умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 6° и 9°. Максималните температури ще бъдат между 15° и 18°, в крайните северозападни райони ще останат по-ниски – между 10° и 12°.
Атмосферното налягане още малко ще се понижи.
Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, в западния дял придружени от гръмотевици. Над 2000 м дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа силен вятър през деня от запад, а вечерта ще се преориентира от север и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9°. Максималната температура на 2000 м ще е около 0°.
В неделя времето ще остане облачно с валежи от дъжд. На места в предбалкана дъждът ще преминава в сняг. Ще духа слаб вятър от северозапад-север. Минималните температури ще бъдат между 4° и 6°. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°, в предбалкана ще останат около 6°.
Информация: НИМХ Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!