BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Водната каскада ще бъде пусната за Великден в цялото й великолепие

Правим всичко възможно Водната каскада да бъде пусната в цялото й великолепие за Великден. Това съобщи днес на брифинг кметът Георг Спартански. За целта обаче, добави той, трябва да бъдат ремонтирани за една доста значителна сума от 25 000 лв. скъсани кабели, счупени струйници и осветителни тела, трябва да се почисти и дъното на каскадата. През първата половина на май се очакват и нови филтри за Големия фонтан, които ще предпазват водата от зеленясване.

Както вече съобщихме в момента върви подготовката на Големия фонтан, на Пеещия в началото на Градската градина и на трите водни огледала, т.нар. „глухарчета”, за новия пролетно-летен сезон. Екипи специалисти на Община Плевен извършват дейности по почистване на облицовката на вътрешните стени и дъното на водните съоръжения от варовик и наносни отпадъци с пясъкоструен апарат. Прави се също профилактика на струйниците, на прожекторите и всички части на системата.

Кметът подчерта, че са в ход различни инициативи за почистване на града, а от Лайънс клуб искат да дарят атрактивна пейка под формата на разгърната книга, която да бъде монтирана в Градската градина.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!