BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Веселин Марешки: Безплатните лекарства са възможна и необходима мярка

Ако всички, които ме подкрепиха на президентските избори, повторят вота си, безплатните лекарства ще са факт до месеци

Варненци няма да изберат водачи-парашутисти, които идват на изборен гурбет

Г-н Марешки, кампанията свърши. Какво очаквате на 4 април?

4 април може да е ден на надеждата, денят на новото бъдеще за милиони българи. А може да си остане една обикновена неделя. Зависи от хората. Избирателната активност е много важна, за да има силно представителство в новия парламент. Затова и настояхме на входа на секциите да бъдат предоставяни маска и ръкавици на всеки избирател. Така хората ще са по-спокойни и ще отидат до урните.

Какво искаха българите години наред – чисти, некорумпирани политици и партии, хора с идеи, прагматици, които с грижа ще се отнасят към всеки държавен лев, дошъл от джоба на данъкоплатците. Ние сме тези хора. Всички останали или са били вече в управлението и са се провалили, или са гледали само себе си и не са направили нищо добро за народа в живота си. Затова ние очакваме мощна подкрепа. Защото сме различни. Гласът за патриотите от ВОЛЯ и НФСБ е шанс за всеки българин, за България. Призовавам хората да не остават вкъщи в този важен за  бъдещето им ден.

Какво бихте казали на тези, които още се колебаят за кого да гласуват?

Изследванията сочат, че това са около 11% от българите. Призовавам ги да дадат шанс на нас. Програмата ни е ясна, конкретна, бързо изпълнима. Ще видят резултата още в първите месеци на новия мандат, не след години. Вече сме готови със законопроекти, които ще внесем веднага след старта на 45-то Народно събрание. Първият от тях е за безплатни лекарства за ученици до 18г. и пенсионери над 65г. Знаете, един народ се познава по това каква е грижата му към децата и възрастните. Днес хиляди пенсионери  избират между това да си платят сметките или да си купят лекарствата за месеца. И когато парите не стигат, какво да правят – да се лекуват до 15-о число, а после болестта да чака?!  Всяко семейство отделя солидна част от бюджета си за лекарства на децата и на възрастните, за които се грижи. Безплатните медикаменти ще са огромно облекчение за стотици хиляди домакинства. Държавата има пари за безплатни лекарства. Това ще струва два пъти по-малко, отколкото хората плащат, защото тя купува на едро.

Как ще коментирате покачващите се цени на горивата? Това е друга важен приоритет във вашата програма – достъп до справедливи цени.

В момента разликата в цените на някои видове горива е до и над 50 стотинки. Знаете какво каза Върховният административен съд преди две седмици в отговор на лъжите на конкуренти, че правим дъмпинг – каза, че цените на нашите бензиностанции са реалните. Днес 1.79 лв. – не е като 2.10, 2.30 и т.н.  Факт е, че ако не се бях намесил на този пазар, сега цените щяха да са много по-високи. Ще дам конкретен пример какво е да купувате на реални цени и какво на завишени. При 50 стотинки разлика – на резервоар 80 литра, при еднократно зареждане, си спестявате минимум 40 лева. Ако зареждате два, три пъти на месец, си спестявате 100-200 лева месечно,  1 200 -2 400  годишно, а за един мандат –  от 4 800  до 9 000лева. Това е за една кола. Но повечето семейства имат по две. Да не говорим за фирма с 5 -10 и повече коли. Там сумите могат да стигнат  стотици хиляди левове!

Българите, които ме подкрепят и които вече са видели какво значи „Ефектът Марешки”, отдавна не си правят такива сметки. Защото знаят, че печелят. Други, които гласуваха за мен на президентските избори, на парламентарните през 2017г. се подведоха по фалшивите новини срещу ВОЛЯ и мен и предпочетоха да си изберат пак старите партии. В резултат- за пореден път бяха излъгани и ограбвани още един мандат. Ако и те ме бяха подкрепили,  този проблем отдавна щеше да бъде решен в цяла България.

Има хора, които казват –мен горива не ме вълнуват. Как ще коментирате?

Ще им кажа, че по същия начин ги ограбват и тях през останалите цени, защото те растат пропорционално на цените на горивата. Дори някой да не кара кола, също губи толкова –косвено през другите цени: на храни, услуги, транспорт. Неслучайно години наред вече говоря, че това е най-големият грабеж от българския народ. Всеки ден, всеки месец, мандат след мандат. Пропуснахме четири години!  Да не отлагаме с още четири. Затова трябва Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ да е в управлението – за да свършим бързо тази задача веднъж и завинаги и да се заемаме с останалите.

Как си обяснявате, че на всички избори чуваме почти едни и същи обещания?

Старите партии имаха цели 30 години да изпълнят поне едно нещо от прехвалените си програми, но нищо не свършиха. Аз, ако имам такъв служител в бизнеса, който само обещава, а насреща няма резултати, не 30 години, не 30 дни, 3 дни няма да го търпя. В политиката суверенът е работодателят. По време на избори българите назначават. Нека народът си избере кадърни служители за парламента, а не алчни господари! Нека изпратят в народното събрание хора, които ще направят лекарствата безплатни за ученици и пенсионери. Ако го искат, призовавам ги да ни го гласуват като задача в неделя. С номер 24! Ако ние, патриотите от ВОЛЯ и НФСБ, сме в следващото управление, първото, с което ще се захванем, са безплатните лекарства и повишаване на пенсиите с минимум 200 лева.

Вие сте водач на листата в родния Ви град Варна. Как мотивирате съгражданите си да Ви подкрепят?

Ние варненци винаги сме били  борци за справедливост, защото имаме самочувствието на честни, почтени, трудолюбиви хора. Затова и именно от нашия град преди 10 години започнаха протестите срещу цените на горивата. И тъкмо там, 5 години след това, започна да се случва промяната. Бензиностанция след бензиностанция. Заедно с варненци направихме града ни символ на битката с най-големия грабител от българите- картела.

На нас, варненци, никой не може да ни върти номера, да ни залъгва. Два пъти сме гонили кметове – и двамата, спуснати от действащи премиери. Единия го изгонихме с гласуване, а другия с протести. Затова не разбирам как разни партии събират кураж да слагат водачи на листи, които дори не знаят къде са „Севастопол” и Спортна зала. Това са хора, които са загърбили родните си места и идват във Варна на изборен гурбет. Ако нямаш подкрепа у дома, там, където си роден или където си се установил, с какви очи търсиш доверие на друго място?! Смятам, че варненци са разумни хора и ще подкрепят местните личности. Не мисля, че ще допуснат да ги представляват политици, които дори не са стъпвали в нашия град, камо ли да познават проблемите му. Свършиха ли се кадърните варненци, че им налагат да избират парашутисти?!

Вие, за разлика от останалите лидери на партии, нямате резервен вариант с друга листа, в друг избирателен район. Защо?

Аз се кандидатирам само в родния ми град, защото човек е силен близо до корена. За един лидер не трябва да има вариант „Б“ в друга листа. Роден съм във Варна, там изградих национален бизнес, от там направихме национално движение, във Варна е моят дом.  Варненци първи видяха, че като се заема с нещо, правя революция. Те ме подкрепят още от началото на моите битки за по-добър живот на всички българи. Пречки не ме спират. Искам да виждам резултати. Резултати за хората. Ако ВОЛЯ и НФСБ направим голяма група в новия парламент и сме и в управлението, бъдете сигурни, че нищо вече няма да е същото в политиката.

Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ е номер 24 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!