BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВВВУ „Г. Бенковски“ посрещна днес орлите от Граф Игнатиево – снимки

С общ строй на личния състав , начело с бойното знаме на ВВВУ „Г. Бенковски“, бяха посрещнати екипажите на Миг-29 на летище Долна Митрополия.
Курсантки, по стар български обичай с хляб и рози, заедно с началника на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски поздравиха с добре дошли командира на 3-а Авиационна база бригаден генерал Николай Русев и пилотите, които участват в мотивационните полети.
Преди приземяването, двата самолета Миг-19 поздравиха очакващите ги курсанти, обучаващите се в Професионалния сержантски колеж, преподаватели и личен състав от 12 авиобаза и с фигури от висшия пилотаж.
Генерал Русев сподели, че е вълнуващо след 13 години отново да е над родния град и летище.
Заслужен интерес предизвика досега до Миговете , екипажите им и инженерно-техническия състав. Въпроси, отговори, снимки!
Гостите от Граф Игнатиево презентираха историята, мисията и актуалните моменти от настоящето на базата, свързани с бойната готовност по опазване на родното небе и международното сътрудничество, както и подготовката на личен състав и инфраструктура за посрещането на F-16.
Отговориха и на въпроси – за обучението на пилоти и инженерен състав по усвояването на новата авиационна техника до условията на работа и живот в базата.
Бригаден генерал Радойски удостои бригаден генерал Русев с плакет на ВВВУ „Г. Бенковски“ за вниманието и съпричастността на личния състав на 3-а Авиационна база към повишаване качеството на авиационното образование.
Посланията на двамата командири към бъдещите пилоти и авиационни специалисти: учете се от такива емоционални и вдъхновяващи срещи като днешната, отделяйте време за себе си, за да се развивате и не забравяйте, че прекаленото самочувствие е враг!!!
Орлите от Графа поднесоха и авиационен поздрав към плевенчани, прелитайки над града след обяд!
С благодарност за логистичната подкрепа от 12 –а и 16-а авиационни бази, РС „Военна полиция“, медицинското осигуряване от МБАЛ-Плевен към ВМА -София!
Гостуването на 22-а авиационна база Безмер бе поздрав за производството на 72-ри випуск на ВВВУ !
А ГОСТУВАНЕТО НА 3-А АВИАЦИОННА БАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО Е ПОЗДРАВ към бъдещия 73-Я ВИПУСК И ДАДЕН летящ СТАРТ на НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ! Поздрав към новия 77-ми випуск на ВВВУ „Георги Бенковски“ и всички, носещи в сърцата си БЪЛГАРСКАТА АВИАЦИЯ!
Информация: ВВВУ „Георги Бенковски“ , Фото: мл. серж. Елена Иванова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!