BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Валери Лачовски, водач на листата на ГЕРБ-СДС: АМ „Хемус“ ще доведе инвеститори и икономически растеж

Трябва да бъде продължено строителството на АМ „Хемус“, защото тя е важен проект за Плевен и региона. Това заяви днес на пресконференция Валери Лачовски, водач на листата на Коалиция „ГЕРБ-СДС“ за 15-ти МИР – Плевен. Според него „Хемус“ ще доведе до привличане на инвеститори, до обособяване на индустриални зони и до икономически растеж. „Трябва да направим всичко възможно Плевен отново да се върне на икономическата карта на страната и след като областният град върви напред, всичко около него ще се развие“, подчерта Лачовски.

Той представи пълната листа с 18 кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС за 15-ти МИР – Плевен като подчерта, че тя е изградена от експерти, които могат да изведат държавата от кризите, в които се намира. 

Валери Лачовски подчерта, че като депутат в последното Народно събрание е участвал в инициативи, свързани с актуализацията на бюджета, които обаче са отхвърлени още на бюджетна и здравна комисии. „Нашите предложения бяха насочени основно към работещите в сферата на здравеопазването като бъде осигурена гарантирана субсидия за всеки един от новозавършващите лекари, среден медицински персонал и санитари, за да останат те в България.  Предложихме и 15 млн. лв. за общинските болници, които в момента търпят загуби при лечението на ковид пациенти, тъй като клиничната пътека е недофинансирана“, каза Лачовски. Той припомни и предложението на ГЕРБ за отпускане на средства за лечението на онкоболни деца.

„Надявам се, че хората видяха какво се случи и ще бъдат разумни, ще дадат възможност на тези, които наистина могат да управляват държавата, да я изкарат от кризата“, добави Валери Лачовски. Според него най-важното след изборите е да се състави правителство, което да изведе държавата от кризите, „защото здравната доведе след себе си икономическата, бизнесът забуксува, трябва да се вземат адекватни решения за спиране на нарастващата инфлация в страната“.

ГЕРБ-СДС са в номер 32 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!