BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борбата на Емел с тежката болест продължава! Помогнете й!

Емел е само на 8 години, но вече се бори за нормален живот. Малката чаровница е от село Брестовец, сега тя и нейното семейство се нуждаят от средства за продължаване на лечението й в чужбина.В края на 2018 година Емел е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия б-клетъчна, без засягане на централна нервна система. Преминава през множество химиотерапии, които са довели до странични усложнения – сринат имунитет, инфекции, афти, фебрилитети, високо кръвно налягане.

За нещастие, обаче, при лумбална пункция са настъпили изненадващи усложнения, които са довели до крайно рисково състояние с опасност за живота й.

Два месеца Емел е била в интензивното отделение на УМБАЛ „Света Марина“ във Варна с реална опасност за живота. Семейството й се е свързва с турски специалисти, които дават големи надежди за възстановяване на Емел.

Въпреки органиченията на ковид кризата, с помощта на външно министерств майката на Емел – Теодора Христова успява да я транспортира до болницата Рейап в Истанбул. 5 лекарите денонощно са се борили за живота на Емел.
За да се възстанови напълно момиченцето се нуждае от продължителна рехабилитация в Турция под наблюдението на специалистите, които са я спасили. В момента Емел разбира всичко, което й се говори, изпълнява команди, казва „да“ и „не“ (напълно осъзнато отговаря на въпроси), предстоят първи опити за научаване да стъпва вече на крака. Контролните изследвания са с добри резултати. Лекарите дават надежди, казват че е въпрос на време Емел отново да бъде едно нормално и щастливо дете.
Днес е открита дарителската сметка в полза лечението на Емел. Нейните близки призовават всички хора, които могат да помогнат, да го направят, за да расте Емел щастлива и безгрижна!
„Благодаря от сърце на всички хора, които сте с нас! Не мога да ви опиша какво е за една майка да вижда как детето й с всеки изминал ден се връща към нормалното си състояние! Не мога да изразя благодарността си към вас! Вие давате живот на детето ми! Бъдете здрави и благословени! Прекланям се пред добротата ви! Нека Доброто, което правите да се върне към вас и семействата ви!“, казва Теодора Христова.
Дарителска сметка: ПИБ АД
BG38FINV91501317534631
Титуляр: Емел Благовестова Коларова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!