BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Благотворителен концерт събра над 8 000 лв. в подкрепа изграждането на фотоволтаична инсталация на хижа „Плевен“

1 3 2

Общо 8 160 лв. е сумата, събрана само за една вечер от проведения в Плевен благотворителен концерт, организиран в подкрепа на каузата изграждане на фотоволтаична инсталация на хижа „Плевен“. Организатор на благотворителна вечер под мотото „Пролет в планината“ в зала „Катя Попова“, бяха Фондация „Обществен фонд за хижа Плевен”, Сдружение и Общински комитет „Васил Левски“ – Плевен, Туристическо дружество „Кайлъшка долина“ – Плевен, с подкрепата на Община Плевен.

В концертната програма безвъзмездно се включиха Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева и Общинският духов оркестър с диригент Пламен Марков. В залата прозвучаха изпълнения на популярни евъргрийни, класически и фолклорни обработки, а аплодисментите на публиката не стихваха след всяко изпълнение.

Специални благодарности към всички дарители – публика, музиканти, организатори и приятели на хижа „Плевен“, от сцената отправи доц. д-р Венцислав Росманов – председател на ТД „Кайлъшка долина“, Плевен. Той благодари специално на Надя Генова от ТД „Кайлъшка долина“ и д-р Галина Цветкова от Сдружение и Общински Комитет „Васил Левски“, които са в основата на организацията на концертната вечер.

Средства за изграждане на ФВИ на хижа „Плевен“ се набират и по дарителска сметка на Фондация „Обществен фонд за хижа Плевен“ № BG88FINV91501016907742. До момента събраната обща сума по сметката, заедно с постъпилите средства от дарителските куверти, е близо 23 000 лв. За изграждането на фотоволтаична инсталация са нужни около 30 000 лв.

Хижа „Плевен“ е най-голямата високопланинска хижа в Стара планина. Намира се в местността Бъзов дял, в северното подножие на първенеца на Стара планина. Състои се от две постройки – малка и голяма хижа, като общият капацитет на легловата база е над 100 места. На разположение на туристите са туристическа столова, бар, ресторант, както и читалня с богата библиотека, разнообразна литература и роял. Почти целият комплекс е наскоро реновиран и е идеално място както за летен, така и за зимен туризъм. Местността съчетава едни от най-красивите природни дадености на Балкана и е идеален изходен пункт както за връх Ботев, пещера Водните дупки, така и за множество планински дестинации, подходящи за кратки разходки и по-продължителни походи. Хижата се стопанисва от ТД „Кайлъшка долина“ – Плевен. 

концерт 5
концерт 7

Текст и снимки: Пресцентър – община Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!