BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„А“ отборът на ХК “ЛЕВСКИ” – Левски е сребърен медалист в турнира за Купата на България

ХК „Левски” от гр. Левски се представи отлично в полуфиналните и финалните срещи по хандбал в Турнира за Купа на Република България при мъжете на 10 и 11 април в гр. Шумен. До тук стигнаха и отборите на ХК “Шумен-61“- гр. Шумен, ХК “Добруджа“ – гр. Добрич, ХК „Локомотив“ – гр. Г. Оряховица.

Нашият отбор стигна до полуфинала след отстраняването като гост на ХК “НСА“ от София с 36:29 и  отбора на ХК „Фрегата“ от  Бургас с 31:29. научихме от Иван Пейков, президент на ХК „Левски“.

Отборът от Левски се  класира за финалната фаза като надигра категорично съперниците си от ХК “Добруджа“ с 26:14 на  полуфиналните срещи на 10 април, определени с жребий.

На финала ХК “Левски“ спечели среброто на първенството като  отстъпи на по-опитния тим от гр. Шумен с 33:25.

Това е изключително голям успех, тъй като в историята си мъжкият представителен тим на клуба за пръв път достига до финал в най-престижния турнир в страната и се завръща с сребърни отличия, коментира Пейков.

Състезателят Мариус Луканов, който е и национален вратар при младежите до 19 години, бе включен в идеалната седмица на турнира, а състезателят и треньор в детско – юношеската школа на клуба Георги Христов, беше отличен с приза за най-добър защитник.

Този успех става по-значим и от факта, че в отбора ни се състезават единствено състезатели от общината –  възпитаници на школите на ХК “Ботев“ с. Българене и ХК“Левски“ гр. Левски, добавя Иван Пейков.

Състав на медалистите: Галин Кутов и Мариус Луканов/вратари/, Иван Гошев, Георги Христов, Тихомир Кирилов, Мартин Кутов, Иван Боянов, Момчил Брунков, Диан Василев, Светослав Сашев, Метин Мюртезов, Михаел Любчев, Валентин Николов, Георги Илиев и Александър Колчев.

Треньори: Иван Гошев и Георги Христов

Снимки: ХК „Левски“ – град Левски

Георги Христов

Мариус Луканов

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!