BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арест за 26-годишен, представил фалшива шофьорска книжка при проверка

На 26 март 2021 година около 17:15 часа в град Червен бряг на кръстовище, образувано от улица „Васил Априлов“ и улица „Княз Борис I“, е спрян „Опел Корса“.  При проверката водачът – 26-годишен от село Рупци, е използвал неистински официален документ – СУМПС, като към него е представил удостоверение, подписано и подпечатано от МВР – ОДМВР Плевен – сектор „Пътна полиция“. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 316 във връзка с чл. 308, ал. 2 от НК. От извършената справка е установено, че шофьорът не притежава СУМПС и управлява в едногодишeн срок от наказването му по административен ред за същото деяние с влязло в сила на 16 април 2020 година наказателно постановление. 26-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Сезирана е прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2 от Наказателния кодекс. Работата продължава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!